ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Scalp Sunburn: 3 μέθοδοι για να ανακουφίσεις το τριχωτό της κεφαλής από το ηλιακό έγκαυμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

30 Αυγούστου 2024

Scalp Sunburn: 3 μέθοδοι για να ανακουφίσεις το τριχωτό της κεφαλής από το ηλιακό έγκαυμα
IG @sheamarie
Το έγκαυμα στο τριχωτό της κεφαλής είναι εξαιρετικά επίπονο

Το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής είναι λεπτό και εξαιρετικά ευαίσθητο. Κατά συνέπεια, πρόκειται για ένα ευάλωτο σημείο στο οποίο, ακόμα κι αν εφαρμόσουμε αντηλιακό, μπορούμε ακόμη να καούμε από τον ήλιο. Πώς όμως μπορούμε να ανακουφίσουμε αυτή την περιοχή του κεφαλιού μας μετά την έκθεση στον ήλιο;

Jenny.Gr
IG @sheamarie

Αποφεύγουμε τον ήλιο

Μετά από ένα ηλιακό έγκαυμα στο τριχωτό της κεφαλής, πρέπει να αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο για μερικές ημέρες. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, η χρήση καπέλου τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες είναι απαραίτητη.

Jenny.Gr
IG @sheamarie

Ντους με δροσερό νερό

Σε περίπτωση ηλιακού εγκαύματος στο τριχωτό της κεφαλής ή οπουδήποτε αλλού στο σώμα, είναι σημαντικό να σταματήσουμε τη φλεγμονώδη διαδικασία που εμφανίζεται σε κυτταρικό επίπεδο, δροσίζοντας την πληγείσα περιοχή με δροσερό νερό.

Jenny.Gr
IG @sheamarie

Κρύες Κομπρέσες

Οι κομπρέσες προσφέρουν μια άμεση αίσθηση ανακούφισης στην περιοχή όπου έχει καεί από τον ήλιο και μπορούν να εφαρμοστούν πολλές φορές μέσα στη μέρα. Για να φτιάξουμε μια αποτελεσματική δροσερή κομπρέσα, προσθέτουμε πάγο, νερό και αν θέλετε, αλόη ή γάλα σόγιας σε ένα μεγάλο μπολ. Τοποθετούμε πολλά μαλακά πανιά στο μπολ να κρυώσουν και να μουλιάσουν. Εφαρμόζουμε στο δέρμα για περίπου 20 λεπτά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσο συχνά θέλουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.