ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς θα προστατέψεις τα μαλλιά σου από το «σκληρό» νερό του νησιού


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

1 Αυγούστου 2024

Πώς θα προστατέψεις τα μαλλιά σου από το «σκληρό» νερό του νησιού
IG @franziskanazarenus
Για πραγματικά όμορφα μαλλιά, ακόμα και μετά το πέρας των καλοκαιρινών μας διακοπών

μαλλιά μας μπορεί να φαίνονται θαμπά, αφυδατωμένα και φριζαρισμένα για πολλούς λόγους. Η γενετική, ο τρόπος ζωής, η διατροφή και τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που χρησιμοποιούμε παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση, την υγεία και τη φθορά των μαλλιών μας. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένας κρυφός παράγοντας που προκαλεί βλάβη στα μαλλιά μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε: To «σκληρό» νερό της βρύσης - με το οποίο σίγουρα θα έρθουμε αντιμέτωπες και αυτό το καλοκαίρι κάνοντας μπάνιο σε κάποιο από τα όμορφα νησιά της χώρας μας.

Πώς επηρεάζει το «σκληρό» νερό τα μαλλιά

Jenny.Gr
IG @franziskanazarenus

Μπλοκάρει την υγρασία: Τα υπολείμματα ορυκτών από το «σκληρό» νερό προσκολλώνται στα μαλλιά καθώς το νερό εξατμίζεται. Αυτή η σταδιακή συσσώρευση μετάλλων μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση της υγρασίας. Αυτό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών, καθώς η υγρασία είναι απαραίτητη για την πρόληψη του φριζαρίσματος και της θαμπάδας και για την προώθηση της ελαστικότητας και της λάμψης.

Συμβάλλει στο σπάσιμο της τρίχας: Όταν χρησιμοποιούμε «σκληρό» νερό, διασπάται η εξωτερική προστατευτική επιδερμίδα που εκθέτει τον εσωτερικό φλοιό της τρίχας, προκαλώντας αδύναμα σημεία κατά μήκος των αξόνων της τρίχας που οδηγούν σε σπάσιμο.

Αποτρέπει τον αποτελεσματικό καθαρισμό: Τα μέταλλα που βρίσκονται στο «σκληρό» νερό μπορεί να δυσκολέψουν τον σχηματισμό αφρού, γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει τον αποτελεσματικό καθαρισμό των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.

Προκαλεί κνησμό στο τριχωτό της κεφαλής: Ως αποτέλεσμα των υπολειμμάτων που αφήνουν πίσω το «σκληρό» νερό, το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να ερεθιστεί πιο εύκολα. Εξαιτίας αυτού, το «σκληρό» νερό μπορεί να κάνει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής να αισθάνονται ξηρά. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κνησμό στο τριχωτό της κεφαλής.

Αλλοιώνει το χρώμα των μαλλιών: Το «σκληρό» νερό μπορεί να κάνει τα βαμμένα μαλλιά να ξεθωριάζουν πιο γρήγορα.

Πώς να αποτρέψουμε τη φθορά των μαλλιών

Jenny.Gr
IG @franziskanazarenus


Εάν βρισκόμαστε σε νησί ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος με «σκληρό» νερό, αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να προστατέψουμε τα μαλλιά μας είναι να επενδύσουμε σε μια pre-shampoo θεραπεία. Πώς ακριβώς βοηθάει τα μαλλιά μας αυτό το βήμα φροντίδας; H θεραπεία μαλλιών πριν από το σαμπουάν μπορεί να δημιουργήσει ένα προστατευτικό εμπόδιο το οποίο ελαχιστοποιεί τη συσσώρευση μετάλλων που διεισδύουν στις ίνες της τρίχας. Έπειτα, μπορούμε να συνεχίσουμε κανονικά τη φροντίδα των μαλλιών μας με τη συνηθισμένη μας ρουτίνα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.