ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Ο σωστός τρόπος να χτενίζεις τα σγουρά μαλλιά σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

6 Σεπτεμβρίου 2024

Ο σωστός τρόπος να χτενίζεις τα σγουρά μαλλιά σου
IG @hannaschonberg
Είτε βρεγμένα, είτε στεγνά, τα σγουρά μαλλιά έχουν τον δικό τους τρόπο διαχείρισης

Αν έχεις σγουρά μαλλιά, γνωρίζεις πόσο δύσκολο κι επίπονο μπορεί να είναι το ξεμπέρδεμα και το χτένισμα των μαλλιών σου, αν δεν αξιοποιείς τις σωστές τεχνικές. Η διαχείριση των σγουρών μαλλιών είναι διαφορετική από τους άλλους τύπους μαλλιών, ενώ συγχρόνως διαφοροποιούνται και οι τεχνικές που πρέπει να εφαρμόζεις όταν τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα ή στεγνά.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Πώς να χτενίζεις τα σγουρά μαλλιά σου, όταν είναι βρεγμένα

Αρχικά, θα πρέπει να είναι εντελώς βρεγμένα τα μαλλιά σου. Αυτό τα προστατεύει από το σπάσιμο και διευκολύνει το ξεμπέρδεμά τους. Χρησιμοποίησε μια γενναιόδωρη ποσότητα conditioner για να κάνεις τα μαλλιά σου πιο απαλά και ευκολοχτένιστα.

Χώρισε τα μαλλιά σου σε τμήματα (αυτό κάνει τη διαδικασία πιο αποτελεσματική και λιγότερο επίπονη). Χρησιμοποίησε μια φαρδιά οδοντωτή χτένα και ξεκίνα το χτένισμα από τις άκρες μέχρι τις ρίζες των μαλλιών. Αυτή η μέθοδος βοηθά να αφαιρέσεις απαλά τους κόμπους χωρίς να τραβάς τα μαλλιά σας. Για πιο επίμονους κόμπους, χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να διαχωρίσεις απαλά τα μαλλιά πριν χρησιμοποιήσεις ξανά τη χτένα.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Πώς να χτενίζεις τα σγουρά μαλλιά σου, όταν είναι στεγνά

Χρησιμοποίησε μια χτένα ή μια βούρτσα με φαρδιά δόντια με μαλακές, εύκαμπτες τρίχες για να αποφύγεις να τραβάς ή να σφίγγεις τις μπούκλες. Εφάρμοσε ένα leave-in conditioner ή έλαιο για να ενυδατώσεις τα μαλλιά σου, να τα κάνεις πιο απαλά και να μειώσεις το φριζάρισμα.

Όπως και με τα βρεγμένα μαλλιά, χώρισε τα μαλλιά σου σε τμήματα για να διευκολύνετε τη διαδικασία. Ξεκίνα να τα χτενίζεις από τις άκρες και ανέβα προς τις ρίζες. Τα σγουρά μαλλιά είναι πιο εύθραυστα όταν είναι στεγνά, γι' αυτό αφιέρωσε λίγο χρόνο στη φροντίδα τους, κάνοντας αργές και «ευγενικές» κινήσεις.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.