ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Τα αιθέρια έλαια που μεταμορφώνουν την εικόνα των μαλλιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

10 Σεπτεμβρίου 2024

Τα αιθέρια έλαια που μεταμορφώνουν την εικόνα των μαλλιών
IG @josefinevogt
Τι προσφέρουν στα μαλλιά και πώς χρησιμοποιούνται

Τα αιθέρια έλαια επιλέγονται συχνά ως βασικά συστατικά στις συνθέσεις προϊόντων περιποίησης μαλλιών, αλλά γνωρίζουμε ποια είναι η ακριβής τους δράση και πώς ωφελούν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής;

Tea Tree

Τι είναι: Το λάδι τεϊόδεντρου, όπου μυρίζει παρόμοια με τον ευκάλυπτο . Είναι ένα εξαιρετικό αποτοξινωτικό συστατικό και ενισχυτικό του δέρματος.

Τι κάνει: Είναι εξαιρετικό στο να αφαιρεί τα συσσωρευμένα προϊόντα από το τριχωτό της κεφαλής και να καθαρίζει τα μαλλιά από τα θαμπά μεταλλικά στοιχεία και τα υπολείμματα

Σε ποιον τύπο μαλλιών απευθύνεται: Είναι ιδανικό για άτομα με λιπαρά ή αραιά μαλλιά, ξεφλουδισμένο ή ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής λόγω των αντιμικροβιακών του ιδιοτήτων.

Πώς χρησιμοποιείται: Το λάδι τεϊόδεντρου προστίθεται συχνά στα σαμπουάν. Τα σαμπουάν που περιέχουν έλαιο τεϊόδεντρου βοηθούν επίσης στη διατήρηση της ζωντάνιας του χρώματος των μαλλιών και του αληθινού τόνου της απόχρωσης της βαφής.

Jenny.Gr
IG @josefinevogt

Λεβάντα

Τι είναι: Προέρχεται από το λουλούδι που γνωρίζουμε και αγαπάμε. Το έλαιο λεβάντας καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής και μπορεί να ωφελήσει άτομα με πολλαπλά προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής.

Τι κάνει: Βοηθά στην εξισορρόπηση των φυσικών ελαίων του τριχωτού της κεφαλής, με αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν στη θεραπεία της ξηρής πιτυρίδας. Επιπλέον, καταπραΰνει και θρέφει το τριχωτό της κεφαλής, παρέχοντας ανακούφιση από φλεγμονώδεις καταστάσεις.

Σε ποιον τύπο μαλλιών απευθύνεται: Εάν έχεις πιτυρίδα, το λάδι λεβάντας μπορεί να σε βοηθήσει σημαντικά, χάρη στην καταπραϋντική του δράση.

Πώς χρησιμοποιείται: Το βρίσκουμε σε σαμπουάν και conditioner. Παράλληλα, μπορεί να αναμειγχθεί με ένα λάδι φορέα , όπως λάδι καρύδας ή λάδι σταφυλιού, και να εφαρμοστεί ως μάσκα για το τριχωτό της κεφαλής με σκοπό να καταπραϋνθεί το ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής.

Jenny.Gr
IG @josefinevogt

Χαμομήλι

Τι είναι: Αποδεικνύεται ότι το ανθισμένο φυτό που πίνουμε ως τσάι είναι τόσο καταπραϋντικό για το τριχωτό της κεφαλής μας όσο και για το μυαλό και το σώμα μας.

Τι κάνει: Το χαμομηλιέλαιο είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσει ένα ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής, να μειώσει την πιτυρίδα και να προωθήσει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Σε ποιον τύπο μαλλιών απευθύνεται: Υπάρχουν πολλές ανησυχίες που μπορεί να αντιμετωπίσει το έλαιο χαμομηλιού. Εάν έχεις αραιά μαλλιά, πιτυρίδα ή φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής, αξίζει να το δοκιμάσεις.

Πώς χρησιμοποιείται: Πώς χρησιμοποιείται: Ένας καλός τρόπος για να προσθέσεις το χαμομήλι στη ρουτίνα σου είναι να το χρησιμοποιείς το βράδυ πριν πας για ύπνο για να περιποιηθείς το ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.