ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Λιναρόσπορος: Η υπέροχη δράση του για το δέρμα και τα μαλλιά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

6 Σεπτεμβρίου 2024

Λιναρόσπορος: Η υπέροχη δράση του για το δέρμα και τα μαλλιά
IG @chloecleroux
Ο λιναρόσπορος προσφέρει πολυάριθμα οφέλη τόσο για την υγεία της επιδερμίδας όσο και για την ομορφιά των μαλλιών

Oι λιναρόσπορος είναι ένα τρόφιμο με υψηλή διατροφική αξία καθώς αποτελεί πλούσια πηγή Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, μαγνησίου, φωσφόρου, χαλκού και μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών. Πληθώρα επιστημονικών μελετών επιβεβαιώνουν τις θετικές επιδράσεις του στην συνολική μας υγεία, γεγονός που έχει άμεση σχέση και με την υγεία της επιδερμίδας μας και των μαλλιών μας.

Jenny.Gr
IG @chloecleroux

Τα οφέλη του λιναρόσπορου για το δέρμα

Το έλαιο του λιναρόσπορου θρέφει το δέρμα, εξισορροπεί την παραγωγή σμήγματος και ισχυροποιεί τον φραγμό του δέρματος, συμβάλλοντας στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Παράλληλα, βοηθά στη μείωση της υπερμελάγχρωσης, των ουλών ακμής και των μαύρων κηλίδων, δίνοντας στο δέρμα μια φυσική λάμψη.

Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στον λιναρόσπορο βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα, ενισχύοντας τα επίπεδα ενυδάτωσης και την απαλότητάς του. Επιπλέον, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες τους βοηθούν στη μείωση της ακμής και προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και τις ακτίνες UV, μειώνοντας την ερυθρότητα και τον ερεθισμό.

Τα αντιοξειδωτικά και οι βιταμίνες που περιέχονται στον λιναρόσπορο βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος.

Jenny.Gr
IG @chloecleroux

Τα οφέλη του λιναρόσπορου για τα μαλλιά

Η υψηλή περιεκτικότητα θρεπτικών συστατικών στους σπόρους λιναριού ενισχύει τη δύναμη και την ανθεκτικότητα των μαλλιών, μειώνοντας τις σχισμένες άκρες. Επιπλέον, διεγείρονται τα τριχοθυλάκια στο τριχωτό της κεφαλής, προάγοντας υγιέστερα και πιο δυνατά μαλλιά. Η βιταμίνη Ε στον λιναρόσπορο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που αποτρέπουν τις βλάβες και μειώνουν τη φλεγμονή του τριχωτού της κεφαλής. Βοηθά τα μαλλιά να διατηρούνται λαμπερά και απαλά, προσφέροντας έλεγχο κατά του φριζαρίσματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.