ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο σαμπουάν για τα μαλλιά σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

2 Σεπτεμβρίου 2024

Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο σαμπουάν για τα μαλλιά σου
IG @cassdimicco
Υπάρχει ένα σαμπουάν για κάθε διαφορετική ανάγκη των μαλλιών

To λούσιμο των μαλλιών είναι το πρώτο και πιο βασικό βήμα περιποίησης των μαλλιών. Κάθε μια από εμάς όμως έχει διαφορετικό τύπο μαλλιών με ξεχωριστές ανάγκες. Επομένως, υπάρχουν και διαφορετικά είδη σαμπουάν για να καλυφθεί όλο το εύρος των αναγκών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πώς όμως μπορούμε να επιλέξουμε το σωστό σαμπουάν για τα μαλλιά μας;

Οι ιδιότητες των συστατικών στα σαμπουάν

Για την καλύτερη περιποίηση των μαλλιών μας, υπάρχουν προϊόντα που περιέχουν λεμόνι και καρνιτίνη για την πρόληψη της τριχόπτωσης, κολλαγόνο για την προστασία τους, πρωτεΐνες μεταξιού που τους δίνουν λάμψη και βούτυρο καριτέ για να τα κάνουν πιο απαλά. Ωστόσο, σήμερα βρίσκουμε στις συνθέσεις των σαμπουάν ακόμα και skinacre συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ που βοηθάει στην ενυδάτωση των μαλλιών και το σαλικυλικό οξύ που βοηθάει στη ρύθμιση της λιπαρότητας στο τριχωτό της κεφαλής.

Jenny.Gr
IG @cassdimicco

Σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά

Τα λιπαρά μαλλιά είναι ένας τύπος μαλλιών που χαρακτηρίζεται από περίσσεια σμήγματος για το οποίο είναι απαραίτητη η καθημερινή αλλά ισορροπημένη διατροφή χρησιμοποιώντας προϊόντα που δεν είναι πολύ επιθετικά. Για τα λιπαρά μαλλιά είναι ιδανική η επιλογή σαμπουάν με βάση τη σημύδα, με τις απολυμαντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της, τον άρκευθο που φαίνεται να επηρεάζει τους σμηγματογόνους αδένες στην παραγωγή σμήγματος, το τσάι που δρα ως ρυθμιστής του και τέλος το θαλασσινό νερό που λειτουργεί χάρη στις καθαριστικές ιδιότητες του αλατιού.

Jenny.Gr
IG @cassdimicco

Σαμπουάν για ξηρά μαλλιά

Τα ξηρά μαλλιά είναι ένας τύπος μαλλιών που χαρακτηρίζεται από μαλλιά με θαμπή όψη και ξηρή υφή, ενώ πολλές φορές συνοδεύεται από ερεθισμό και κνησμό στο τριχωτό της κεφαλής. Πρόκειται για μαλλιά που τείνουν να γίνονται εύθραυστα, γι' αυτό συνιστάται ιδιαίτερα το ελαιόλαδο ή το αμυγδαλέλαιο και όλα τα σαμπουάν που τα περιέχουν.

Σαμπουάν για κανονικά μαλλιά

Τα κανονικά μαλλιά είναι ένας τύπος μαλλιών που δεν εμπίπτει στους προηγούμενους τύπους που εξακολουθεί να απαιτεί φροντίδα και προσοχή. Στην αγορά μπορούμε να βρούμε προϊόντα για λάμψη, όγκο και αναδόμηση των κανονικών μαλλιών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.