ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Τριχόπτωση: Τα έλαια που διεγείρουν την ανάπτυξη των μαλλιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

13 Σεπτεμβρίου 2024

Τριχόπτωση: Τα έλαια που διεγείρουν την ανάπτυξη των μαλλιών
IG @negin_mirsalehi
Φυσικές λύσεις για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Όσον αφορά στην ενδυνάμωση των μαλλιών μας και την ενίσχυση της υγείας των τριχοθυλακίων μας, έχουμε στη διάθεσή μας κάποια «μαγικά» έλαια που μπορούν με συστηματική χρήση να κάνουν «θαύματα» στις ρίζες των μαλλιών μας, μεταμορφώνοντας συνολικά την εικόνα τους.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, τα καλύτερα έλαια γι’ αυτόν τον σκοπό πρέπει να περιέχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ή αντιβακτηριακές ιδιότητες, καθιστώντας τα εξαιρετικά αποτελεσματικά έλαια για άλλες παθήσεις που μπορούν να επιδεινώσουν την τριχόπτωση και κατά συνέπεια την δυναμική των μαλλιών μας. Ποια είναι αυτά;

Jenny.Gr
IG @negin_mirsalehi

Το έλαιο κολοκυθόσπορου

Το έλαιο κολοκυθόσπορου είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και λιπαρά οξέα και οι αντι-ανδρογόνες ιδιότητές του είναι ακόμη χρήσιμες για άτομα με διευρυμένο προστάτη. Αυτό το λάδι μπορεί να βοηθήσει στα μαλλιά με τον τρόπο που έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει σε προβλήματα προστάτη - υπάρχει ακόμη και μια τυχαιοποιημένη δοκιμή που διεξήχθη με άνδρες που έδειξε ότι όσοι έλαβαν κάψουλες ελαίου από σπόρους κολοκύθας παρουσίασαν 40% τριχοφυΐα, σε σύγκριση με 10% στην ομάδα εικονικού φαρμάκου. Απαιτείται ακόμα περισσότερη έρευνα, αλλά το έλαιο από σπόρους κολοκύθας μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση στην τοπική Μινοξιδίλη, η οποία είναι αποτελεσματική για την ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά μπορεί επίσης να είναι ερεθιστική και να ξηραίνει το τριχωτό της κεφαλής.

To έλαιο δεντρολίβανου

Το έλαιο δεντρολίβανου είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα έλαια για την ανάπτυξη των μαλλιών. Είναι αντιβακτηριακό, αντι-ιικό και αντιφλεγμονώδες. Ο λόγος που αυτό το τελευταίο σημείο είναι σημαντικό είναι επειδή η φλεγμονή στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να δημιουργήσει περισσότερη λιπαρότητα και πιτυρίδα, η οποία φράζει τους θύλακες των τριχών και μπορεί να εμποδίσει τη σωστή ανάπτυξη των μαλλιών.

Jenny.Gr
IG @negin_mirsalehi


Το έλαιο καρύδας

Το λάδι καρύδας δεν έχει αποδειχθεί ότι πράγματι διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά λόγω του μεγέθους του, μπορεί να εισχωρήσει στο στέλεχος της τρίχας, παρέχοντας την απαραίτητη ενυδάτωση. Αυτό μπορεί να μειώσει το σπάσιμο και την ευθραυστότητα, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να μειώσει την απώλεια των μαλλιών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.