ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Beauty tips για καλοσχηματισμένες φυσικές μπούκλες


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

7 Οκτωβρίου 2024

Beauty tips για καλοσχηματισμένες φυσικές μπούκλες
IG @hannaschonberg
Πώς να διαχειρίζεσαι με απλό κι εύκολο τρόπο τις φυσικές σου μπούκλες

Τα σγουρά μαλλιά είναι συχνά πολύ δύσκολο να τα διαχειριστείς και να τα διατηρήσεις σε τάξη, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι πολύ ογκώδη και σε άλλες πολύ φλατ κι άτονα ή πολύ φριζαρισμένα. Ωστόσο, με λίγη φροντίδα και ιδανικές κινήσεις μπορείς να έχεις τέλειες μπούκλες με άψογα καθορισμένο σχήμα.
Πρώτα από όλα πρέπει να έχεις πάντα υπόψη σου ότι για να είναι τα μαλλιά όμορφα και λαμπερά πρέπει να είναι υγιή και δυνατά, γι' αυτό η υγεία των μαλλιών και η περιποίηση τους είναι θεμελιώδης.

Σαμπουάν και conditioner

Το σαμπουάν και το conditioner δεν πρέπει που περιέχουν σιλικόνες, καθώς βαραίνουν τα μαλλιά και δεν επιτρέπουν στο τριχωτό της κεφαλής να αναπνέει. Επομένως, επίλεξε φυσικά προϊόντα, τα οποία καθαρίζουν τα μαλλιά εξίσου αποτελεσματικά.

καλοσχηματισμένες μπούκλες
IG @hannaschonberg

Προϊόντα styling

Θα πρέπει επίσης να εστιάσεις στα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις για styling, με βάση τον τύπο της μπούκλας σου. Εάν έχεις μεγάλες, βαριές μπούκλες που δεν είναι καλά καθορισμένες και φριζάρουν, ένας αφρός που δίνει ευκρίνεια και όγκο είναι ιδανικός. Εάν έχεις πιο λεπτά και καλά καθορισμένα σγουρά μαλλιά, μπορείς να επιλέξεις έναν αφρό που δίνει όγκο στα μαλλιά. Ως εναλλακτική λύση στον αφρό, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις τζελ, το οποίο θα σταθεροποιήσει το hairstyle και θα δώσει όγκο στα μαλλιά.

καλοσχηματισμένες μπούκλες
IG @hannaschonberg

Τεχνική στεγνώματος

Με το κεφάλι προς τα κάτω, άπλωσε τον αφρό, προσέχοντας να διαχωρίσεις τις μπούκλες από τη ρίζα έως τις άκρες των μαλλιών, σφίγγοντας τη γροθιά σου όταν φτάσεις στη ρίζα. Αυτό το κόλπο θα επιτρέψει στα μαλλιά σου να αποκτήσουν κυματιστό και σγουρό σχήμα πριν τα στεγνώσεις. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, στέγνωσε τα μαλλιά σου με το πιστολάκι μαλλιών και το διαχύτη, φροντίζοντας να μην είναι πολύ κοντά σε απόσταση, για να αποτρέψεις την υπερβολική θερμότητα να βλάψει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.