ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Τριχόπτωση: Οι αιτίες και οι θεραπείες που αποκαθιστούν την πυκνότητα των μαλλιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

8 Οκτωβρίου 2024

τριχόπωση
IG @josefinevogt
Η τριχόπτωση είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι γυναίκες κάθε χρόνο, αυτή την εποχή

Με τον ερχομό της φθινοπωρινής σεζόν έχεις συνειδητοποιήσει ότι χάνεις όλο και περισσότερα μαλλιά; Μην ανησυχείς, είναι απολύτως φυσιολογικά. Κατά τη διάρκεια των μεταβατικών εποχών, τόσο του φθινοπώρου όσο και της άνοιξης, οι περισσότεροι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τριχόπτωση. Η διάρκεια αυτού του φαινομένου διαφέρει από άτομο σε άτομο, αλλά συνήθως δεν υπερβαίνει τους δύο-τρεις μήνες.
Ακόμα κι αν δεν είναι πολύ ευχάριστο να περνάς το χέρι μέσα από τα μαλλιά σου και να τα βλέπεις να μένουν ανάμεσα στα δάχτυλα ή στη χτένα σου, αξίζει να θυμάσαι ότι μετά από αυτή τη φάση γίνονται πιο όμορφα και πιο δυνατά από πριν.

trixoptosi
IG @josefinevogt

Τριχόπτωση: Οι αιτίες

Ορμονικές αλλαγές: Μια ξαφνική αλλαγή στις ορμόνες, όπως στην περίπτωση της εγκυμοσύνης ή της εμμηνόπαυσης , μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία των μαλλιών, προκαλώντας απώλεια.

Έλλειψη βιταμινών: Μια δίαιτα που δεν μας επιτρέπει να λαμβάνουμε επαρκή ποσότητα βιταμινών, και ιδιαίτερα βιταμίνη Α, μας προδιαθέτει για τριχόπτωση

Κληρονομικότητα: H τριχόπτωση συνδέεται και με γενετικούς παράγοντες, επομένως η προδιάθεση του γονέα και το οικογενειακό ιστορικό μπορεί να είναι καθοριστικά.

Θυρεοειδής: Εάν αυτός ο αδένας δεν λειτουργεί καλά, μπορεί να παράγει πολύ ή λιγότερη θυρεοειδική ορμόνη, η οποία προκαλεί στα τριχωτά κύτταρα.

Αυστηρή δίαιτα: Για ορισμένες γυναίκες, δύο εβδομάδες μη ισορροπημένης διατροφής είναι αρκετές για να αφαιρέσουν τα μαλλιά τους από τις ουσίες που είναι απαραίτητες για τον κύκλο ζωής τους.

Ανεπάρκεια ψευδαργύρου: Οφείλουμε τον σχηματισμό της κερατίνης στον ψευδάργυρο, μια πολύτιμη ουσία για τα μαλλιά κι αν εκλείπει από τον οργανισμό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών.

Άγχος: Μια περίοδος έντονου άγχους και στρες , που σχετίζεται με σωματική και πνευματική κόπωση, η οποία μπορεί να ξαφνική απώλεια μαλλιών.

Εποχιακή τριχόπτωση: Κατά τη διάρκεια της μετάβασης της σεζόν, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, γινόμαστε μάρτυρες της φυσιολογικής ανανέωσης της τρίχας και της τριχόπτωσης. Αυτούς τους μήνες η τρίχα βρίσκεται στην τελογενή φάση, που σημαίνει ότι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο αναγέννησής της, ενώ οι θύλακες πρόκειται να παράγουν νέες τρίχες.

Jenny.Gr
IG @josefinevogt

Τριχόπτωση: Οι φυσικές θεραπείες

Τα μαλλιά αντικατοπτρίζουν την κατάσταση της υγείας μας, οπότε ξεκινώντας από τον κανόνα no1, δηλαδή να ζούμε καλά με σεβασμό στο σώμα μας, υπάρχουν μερικές φυσικές θεραπείες που ενισχύουν τη δύναμη και την ανθεκτικότητα των μαλλιών

Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή: Βάλε στο πιάτο σου τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Β, Ε και C και μεταλλικά άλατα, όπως ψευδάργυρο και σίδηρο, για να επιταχύνεις τη φάση της αναγέννησης.

«Πράσινο φως» για εποχιακά φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, λιπαρά ψάρια, όσπρια , αυγά και ζυμαρικά ολικής αλέσεως .

Απόφυγε το κάπνισμα, το αλκοόλ και την καφεΐνη.

Τα Ωμέγα-3 λιπαρά είναι η λύση για το ξηρό δέρμα και την τριχόπτωση. Τροφές πλούσιες σε Ωμέγα 3 είναι τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, το κακάο, τα οστρακοειδή και τα σπαράγγια.

Τα συμπληρώματα διατροφής πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μεταλλικά άλατα είναι επίσης εξαιρετικά βοηθητικά . Το μαγνήσιο και το κάλιο ενισχύουν τα μαλλιά και βοηθούν το σώμα να αντιμετωπίσει και να μειώσει αυτό το αίσθημα κούρασης και κόπωσης που χαρακτηρίζει την αλλαγή της εποχής .

Το σωστό χτένισμα: Για να αποτρέψεις την τριχόπτωση είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς και τη σωστή βούρτσα για να μην σπας ή τραυματίζεις τα μαλλιά σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.