ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Φολικό οξύ: Διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

4 Οκτωβρίου 2024

φολικο οξυ για τα μαλλιά
IG @josephineskriver
Μια βιταμίνη που αποδεικνύεται απαραίτητη για υγιή, δυνατά και όμορφα μαλλιά

Ένα από τα προτερήματα της εγκυμοσύνης είναι η ραγδαία ανάπτυξη των μαλλιών και οι ειδικοί το αποδίδουν στο φολικό οξύ, τη συνθετική μορφή της βιταμίνης Β9. Γνωστό και ως φυλλικό οξύ, τα επίπεδα φυλλικού οξέος αυξάνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να ενισχύσουν την ανάπτυξη του νευρικού σωλήνα του εμβρύου. Αλλά, όπως αποδεικνύεται, το φολικό οξύ έχει πολλά οφέλη και για τα μαλλιά μας. Η συγκεκριμένη βιταμίνη έχει συνδεθεί με τον αυξημένο όγκο των μαλλιών, τη λάμψη και την πρόληψη του γκριζαρίσματος, αλλά και της τριχόπτωσης.

Το φολικό οξύ

Το φολικό οξύ είναι η συνθετική εκδοχή του φυλλικού οξέος που είναι μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β. Αυτή η βιταμίνη μπορεί να βρεθεί σε συμπληρώματα και πολυβιταμίνες, ενώ βείσκεται φυσικά σε τρόφιμα όπως τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά και τα όσπρια. Είναι απαραίτητο για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και την ανάπτυξη νέων κυττάρων στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων της ανάπτυξης των μαλλιών και των νυχιών.

μαλλια βιταμινες
IG @josephineskriver

Τα οφέλη του φολικού οξέος για τα μαλλιά

Βοηθά την ανάπτυξη των μαλλιών: Το φολικό οξύ βοηθά στην κερατινοποίηση των μαλλιών κατά την ενεργό ανάπτυξη των μαλλιών»

Αποτρέπει το πρόωρο γκριζάρισμα: Το φολικό οξύ διατηρεί τα επίπεδα παραγωγής των πλούσιων σε οξυγόνο ερυθρών αιμοσφαιρίων ομαλοποιημένα και σταθεροποιημένα. Χωρίς φολικό οξύ, αυτά τα κύτταρα θα μπορούσαν δυνητικά να υπερπαραχθούν, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στη μελάγχρωση της τρίχας.

Αποτρέπει την τριχόπτωση και ενισχύει την πυκνότητα των μαλλιών

Προσθέτει επιπλέον λάμψη: Τα κανονικά επίπεδα φυλλικού οξέος συνδέονται με καλά κατανεμημένα θρεπτικά συστατικά σε όλο το σώμα. Επομένως, και στα μαλλιά διατηρώντας ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής και μήκη δυνατά και λαμπερά.

μαλλια βιταμινες
IG @josephineskriver

Πώς να ενσωματώσεις το φολικό οξύ στη haircare ρουτίνα σου

Πάρε μια καθημερινή βιταμίνη: Το φολικό οξύ βρίσκεται συνήθως σε υδατοδιαλυτές πολυβιταμίνες. Η ημερήσια δόση φυλλικού οξέος μπορεί επίσης να βρεθεί σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, προγεννητικές βιταμίνες και άλλες πολυβιταμίνες.

Προτίμησε τροφές πλούσιες με φολικό οξύ: Το φυλλικό οξύ μπορεί να βρεθεί σε υψηλά επίπεδα σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι καθώς και στα φασόλια, τα μπιζέλια και το μπρόκολο.

Διατήρησε τα επίπεδα του στρες χαμηλά και τα επίπεδα φυλλικού οξέος ισορροπημένα: Το στρες μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και κατ’ επέκταση τα μαλλιά. Είναι μια γνωστή αιτία αραίωσης και απώλειας μαλλιών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.