ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Οι βιταμίνες που στοχεύουν στην ενδυνάμωση και τη λάμψη των μαλλιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

7 Οκτωβρίου 2024

βιταμίνες μαλλιών
IG @ lovisabarkman
5 βιταμίνες που υπόσχονται να μας χαρίζουν πιο υγιή, δυνατά και λαμπερά μαλλιά

Η αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, του σπασίματος στις άκρες των μαλλιών και της αραίωσης είναι μια αγχώδης διαδικασία που χρειάζεται υποστήριξη από τους κατάλληλους συμμάχους φροντίδας. Σημαντικό ρόλο έχουν το σαμπουάν που χρησιμοποιούμε αλλά και η επιλογή των βιταμινών που ενισχύουν την ποιότητα των μαλλιών. Ποιες είναι λοιπόν οι βιταμίνες που πρέπει να επιλέξουμε όταν στόχος μας είναι να κάνουμε τα μαλλιά μας πιο υγιή, δυνατά και λαμπερά;

H βιταμίνη D

Ενώ μπορεί να συσχετίζουμε τη βιταμίνη D με την ηλιοφάνεια και την υγεία των οστών, αυτή η θρεπτική ουσία παίζει επίσης σημαντικό ρόλο για την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.

βιταμίνες μαλλιών
IG @lovisabarkman

Η βιοτίνη

Αυτή η υδατοδιαλυτή βιταμίνη Β βρίσκεται συχνά στα αγαπημένα μας τρόφιμα και προϊόντα μαλλιών και μπορεί επίσης να ληφθεί ως συμπλήρωμα.

Το έλαιο από σπόρους κολοκύθας

Ένα συμπλήρωμα ελαίου από σπόρους κολοκύθας έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι βοηθά στην αναγέννηση και την ανάπτυξη των μαλλιών.

βιταμίνες μαλλιών
IG @lovisabarkman

Η βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε δίνει επίσης στους θύλακες της τρίχας ό,τι χρειάζονται για να αναπτυχθούν περισσότερα μαλλιά. Η έλλειψη των σωστών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Ε, της πρωτεΐνης και των απαραίτητων λιπαρών οξέων μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των μαλλιών ή ακόμη και να προκαλέσει απώλεια μαλλιών.

Η βιταμίνη Α

Η ανεπάρκεια βιταμίνης Α κάνει τα μαλλιά πιο αδύναμα, πιο ευαίσθητα στο σπάσιμο και επιρρεπή στην τριχόπτωση. Αντίθετα, η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης Α προάγει την εύρωστη και πυκνότερη ανάπτυξη των μαλλιών. Αυτό το απαραίτητο θρεπτικό συστατικό βοηθά επίσης στην ενυδάτωση των ξηρών μαλλιών, ελαχιστοποιώντας έτσι το φριζάρισμα και αποτρέποντας τα μαλλιά από το να γίνουν εύθραυστα και να σπάσουν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.