ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

After sun – πρώτες βοήθειες για εγκαύματα από τον ήλιο


TSVIGKOU

25 Αυγούστου 2013

 Τα εγκαύματα από τον ήλιο χρειάζονται φροντίδα.

Τα εγκαύματα από τον ήλιο χρειάζονται πρώτες βοήθειες και εντατική φροντίδα για την πρόληψη της καταστροφής του δέρματος. Πολλοί άνθρωποι δεν το λαμβάνουν υπ’ όψη και απλά αφήνουν το δέρμα να επανέλθει μόνο του. Σίγουρα το δέρμα έχει την φυσική ιδιότητα της ίασης και ανάπλασης αλλά χρειάζεται ενίσχυση και επιπλέον φροντίδα. Άλλωστε ένα έγκαυμα από τον ήλιο δεν είναι αθώο, εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του δέρματος και του υπόλοιπου οργανισμού.

Ακόμα και αν βάλετε αντηλιακό υπάρχει η πιθανότητα να καείτε από τον ήλιο, ειδικά αν εκτεθείτε στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες ή δεν επαναλάβατε την εφαρμογή του μετά το κολύμπι ή αν το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο και δεν χρησιμοποιείτε τον κατάλληλο δείκτη προστασίας.

Τα συμπτώματα είναι έντονος ερεθισμός (κοκκινίλα, κάψιμο και πόνος). Σε ακραίες περιπτώσεις τα συμπτώματα περιλαμβάνουν έντονο πονοκέφαλο ή πυρετό ή ναυτία ή εξασθένιση ή ρίγη ή φαγούρα και ζαλάδες και είναι απαραίτητη η συμβουλή ενός γιατρού.

Τι πρέπει να κάνετε:

• Μόλις λοιπόν νιώσετε ότι πάθατε έγκαυμα από τον ήλιο πάρτε ένα αντιφλεγμονώδες χάπι όπως η ασπιρίνη, για να μειώσετε την φλεγμονή που υπάρχει στο δέρμα και παράλληλα για να ανακουφιστείτε από τον πόνο (αν έχετε αλλεργίες ρωτήστε πρώτα τον γιατρό σας).

• Το επόμενο που πρέπει να κάνετε είναι να δροσίσετε το δέρμα, κάντε κομπρέσες με κρύο νερό αναμεμιγμένο με γάλα ή απλώστε στο δέρμα κρύο γιαούρτι ή τριμμένη φρέσκια πατάτα ή πολτοποιημένη σάρκα πεπονιού. Ποτέ μην απλώσετε πάγο πάνω σε έγκαυμα γιατί θα προκαλέσει κρυοπάγημα και περεταίρω καταστροφή του δέρματος.

• Απλώστε στο δέρμα μια κρέμα σώματος με βάση την αλόη που καταπραΰνει το δέρμα αμέσως και έχει αντιφλεγμονώδη δράση, προσοχή η κρέμα δεν πρέπει να περιέχει αρώματα γιατί αυτό μπορεί να ερεθίσει περισσότερο το δέρμα. Επειδή το δέρμα θα ρουφάει αμέσως την κρέμα, να την ανανεώνετε συνέχεια.

• Αν το πρόβλημα είναι πολύ έντονο μπορείτε να πάρετε μια ειδική κρέμα από το φαρμακείο και να τη χρησιμοποιήσετε σύμφωνα με τις οδηγίες του φαρμακοποιού.

• Αν το δέρμα παρουσιάζει φουσκάλες μην τις πειράξετε, είναι ο φυσικός μηχανισμός άμυνας του δέρματος κατά των μολύνσεων και για γρήγορη επούλωση. Καλέστε τον γιατρό σας για να σας συστήσει κάποια αγωγή.

Extra tips:

Αποφύγετε για μερικές μέρες τις κρέμες σώματος με άρωμα, να κάνετε απολέπιση και αποτρίχωση.

Φορέστε άνετα ρούχα και ελαφριά υφάσματα.

Να πίνετε πολύ νερό.

Μην εκθέσετε το δέρμα σας σε άμεση επαφή με τον ήλιο, τουλάχιστον μέχρι να επουλωθεί το έγκαυμα.

Για να μην ξεφλουδίσει το δέρμα να απλώνετε συχνά μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος που να περιέχει φυτικά έλαια καρύδας, αβοκάντο, ελαιόλαδο και αλόη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.