ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Γιατί πρέπει να αποφεύγετε τον ήλιο;


23 Μαΐου 2013

Η προστασία από τον ήλιο είναι το Α και το Ω των καλοκαιρινών μηνών.

Οι ρυτίδες, τα εγκαύματα, οι κηλίδες είναι κάποιες από τις ανεπιθύμητες βλάβες που χαρίζει ο ήλιος στον άνθρωπο.

Δεν πρέπει να φοράτε αντηλιακό μόνο όταν πηγαίνετε στην παραλία. Πρέπει απαραιτήτως κάθε φορά που έχετε σκοπό να εκτεθείτε έστω και για λίγη ώρα στον ήλιο, να έχετε φορέσει αντηλιακό. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και όταν οδηγείτε πρέπει να έχετε φορέσει αντηλιακό στο πρόσωπό σας, στα χέρια σας, οτιδήποτε δεν έχει καλυφθεί. Επίσης πρέπει να το ανανεώνετε κάθε δύο ώρες και να μην καθησυχάζεστε με την μία φορά.

Καλό θα ήταν να αποφεύγετε τα solarium. Το γεγονός ότι δέκα λεπτά τεχνητού μαυρίσματος με αυτή τη μέθοδο ισοδυναμεί με μία ολόκληρη ημέρα στην παραλία χωρίς αντηλιακό, αρκεί να σας πείσει.

Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε μέρη του σώματός σας που έχουν ήδη υποστεί βλάβες από τον ήλιο. Θέλουν ιδιαίτερη προστασία και φυσικά αντηλιακό με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας. Φυσικά η συμβουλή ενός αρμόδιου γιατρού είναι πάντα χρήσιμη και θα σας βοηθήσει αρκετά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.