ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Το μυστικό της αντιγήρανσης


11 Μαρτίου 2014

Υπάρχει τρόπος να επιβραδύνετε την γήρανση του δέρματος.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους η γήρανση του δέρματος οφείλεται σε έναν συνδυασμό από ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες. Ένας από τους πιο γνωστούς γενετικούς παράγοντες είναι η φυσική γήρανση που παθαίνει κάθε επιδερμίδα, η οποία οφείλεται στην επιβράδυνση της ανανέωσης των κυττάρων. Ένας τέτοιος παράγοντας υπάρχει στο DNA κάθε ανθρώπου και είναι αναπόφευκτο να το αποφύγουμε. Από την άλλη ένα παράδειγμα περιβαλλοντικού παράγοντα είναι η ηλιακή ακτινοβολία. Δεν είναι τυχαία η επισήμανση των ειδικών για την καθημερινή αντηλιακή προστασία. Η φωτογήρανση (γήρανση του δέρματος που προκαλείται από την ηλιακή ακτινοβολία)επηρεάζει κάθε στοιβάδα του δέρματος τόσο στην επιφάνεια όσο και σε βάθος. Επιπλέον το κάπνισμα συμβάλλει αρκετά στην γήρανση της επιδερμίδας. Έχει διαπιστωθεί ότι τα άτομα που καπνίζουν παρουσιάζουν έντονα και πιο γρήγορα τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Όταν λοιπόν οι περιβαλλοντικοί συνδυάζονται με τους γενετικούς παράγοντες η διαδικασία γήρανσης γίνεται πολύ πιο γρήγορα και τα συμπτώματα κάνουν την εμφάνισή τους αρκετά νωρίτερα από το αναμενόμενο. Τα συμπτώματα της γήρανσης εκτός από τις ρυτίδες είναι η ξηρότητα και η απώλεια σφριγηλότητας. Κάθε πρόσωπο εκδηλώνει διαφορετικά την γήρανση ή μπορεί να συνδυάσει όλα τα παραπάνω. Ένα συστατικό ομορφιάς που μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση είναι η Ρετινόλη. Ειδικοί, δερματολόγοι το θεωρούν ως ένα πολύτιμο συστατικό ομορφιάς που μπορεί να αντιμετωπίσει τις ρυτίδες και την ανομοιόμορφη όψη που έχει η επιδερμίδα. Θα πρέπει να ξέρετε ότι η Ρετινόλη είναι η πιο άμεσα δραστική μορφή της Βιταμίνης Α που βρίσκεται φυσικά στο σώμα. Στόχος της είναι να παχύνει την επιδερμίδα όταν εκείνη λεπταίνει με το πέρασμα του χρόνου. Επίσης, ρυθμίζει τη διαφοροποίηση των κυττάρων και τη διαδικασία κερατινοποίησης εξομαλύνοντας το ανάγλυφο και τη χροιά της επιδερμίδας. Επιπλέον, η Ρετινόλη προλαμβάνει την αποδόμηση των μορίων κολλαγόνου και ελαστίνης, αναστέλλοντας τη δράση των κολλαγενασών. Τέλος, διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης, μειώνοντας ορατά το βάθος των ρυτίδων. Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω έχουμε σαν αποτέλεσμα να μειώνονται οι ρυτίδες και η επιδερμίδα να γίνεται ομοιόμορφη. Ωστόσο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι λόγω της έντονης δράσης της Ρετινόλης, υπάρχει πιθανότητα να υπάρξουν ερεθισμοί και ευαισθησία στον ήλιο. Η χορήγησή της πρέπει να γίνεται με προσοχή. Η εταιρεία La Roche-Posay γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω και φυσικά τον την ιδιαίτερη χρήση της Ρετινόλης δημιούργησε μία κρέμα που αντιμετωπίζει τις ρυτίδες και την ανομοιόμορφη όψη. Η Redermoc (R) είναι μία κρέμα που θα εξομαλύνει το ανάγλυφο της επιδερμίδας σας, θα λειαίνει ακόμα και τις πιο έντονες ρυτίδες σας και θα σας χαρίσει ομοιόμορφη όψη. Συνιστάται ακόμα και για ευαίσθητες επιδερμίδες. REDERMIC [R] EYES (+ε+Χ +μ+γ+β+Σ) Η κρέμα ματιών εστιάζει στην συγκεκριμένη περιοχή όπου παρατηρούνται και τα πιο έντονα σημάδια γήρανσης. REDERMIC R_FACE

Η κρέμα προσώπου καλύπτει όλη την επιδερμίδα του προσώπου σας καθώς και το λαιμό σας. Μην αμελείτε να βάζετε κρέμα και στο λαιμό είναι ένα μέρος που παρατηρείται έντονη χαλαρότητα με το πέρασμα του χρόνου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.