ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ενυδατώστε το δέρμα σας από μέσα προς τα έξω


2 Ιουλίου 2014

Όπως και η Γη, έτσι και το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κυρίως από νερό και είναι αποδεδειγμένο, ότι η ενυδάτωση είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για μακροζωία και υγεία. Μειωμένη λειτουργία του εγκεφάλου και λήθαργος, είναι μερικά από τα συμπτώματα της αφυδάτωσης. Υπάρχει όμως μια καλή είδηση! Η ικανότητα σας να ενυδατωθείτε είναι εύκολη υπόθεση, αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να ξεκινήσετε!

  1. Τρώτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Μια διατροφή πλούσια σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, εξασφαλίζει ένα οξυγονωμένο και ενυδατωμένο σώμα.  Όταν λαμβάνετε τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός, το δέρμα σας θα μείνει ενυδατωμένο και ελαστικό
  2.  Σταματήστε τα τρόφιμα που σας αφυδατώνουν. Όπως  ένα βαρέλι που είναι γεμάτο τρύπες, αν συνεχίσετε να το γεμίζετε με νερό δεν θα υπάρχουν αποτελέσματα, έτσι και όταν καταναλώνετε τροφές που σας αφυδατώνουν, όσο νερό και να πιείτε δεν θα έχετε το απαιτούμενο αποτέλεσμα. Αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές και γενικά το πρόχειρο φαγητό, διότι αναστέλλουν την ενυδάτωση.
  3. Πίνετε άφθονο νερό . Όπως κάθε όργανο - συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου σας- είναι 75% με νερό. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια επανάληψη, αλλά πρέπει το σώμα σας να έχει νερό, ώστε να θρέψει τις ανάγκες του δέρματός σας. Φροντίστε να πίνετε 7-8 ποτήρια καθημερινά, έτσι ώστε όλα τα όργανα να έχουν την υγρασία που χρειάζονται για να λειτουργήσουν σωστά
  4. Ξεκουραστείτε! Ο ύπνος βοηθά στην επιδιόρθωση του σώματός σας. Αν έχετε αρκετό ύπνο (7-8 ώρες τουλάχιστον) γίνεται αναγέννηση των κυττάρων, και  σε αντάλλαγμα έχετε ένα ενυδατωμένο και υγιές δέρμα.
  5. Σταματήστε το κάπνισμα. Είναι αποδεδειγμένο, ότι το κάπνισμα όχι μόνο αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια, καρκίνο του πνεύμονα και διαβήτη, αλλά δημιουργεί ανεπάρκεια βιταμίνης (Α ειδικά) στο σώμα, με αποτέλεσμα ένα σκασμένο και αφυδατωμένο δέρμα.
  6. Το δέρμα σας χρειάζεται και μια εξωτερική βοήθεια στο τμήμα ενυδάτωσης. Χρησιμοποιήστε μια καλή ενυδατική κρέμα σε όλο το σώμα. Επιλέξτε μια λιπαρή  κρέμα προσώπου (oil-free, αν έχετε λιπαρό δέρμα) για να ξεδιψάσει το δέρμα σας. Ψάξτε για βαθιά ενυδατικά συστατικά, όπως το βούτυρο, το λάδι jojoba ή μια λοσιόν για το σώμα σας.
  7. Πάρτε βιταμίνη C.  Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πίνετε χυμό πορτοκαλιού κάθε πρωί, μπορείτε να επιλέξετε τα προϊόντα περιποίησης που περιέχουν βιταμίνη C. Αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό παρέχει  προστασία για το δέρμα σας από τις βλαβερούς περιβαλλοντικούς παράγοντες, καθώς και ενθαρρύνει τη παραγωγή κολλαγόνου.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.