ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Όλη η αλήθεια για τα προϊόντα και τις θεραπείες ομορφιάς


29 Σεπτεμβρίου 2014

Η  εισροή των θεραπειών αντιγήρανσης και οι συμβουλές περιποίησης του δέρματος, υπάρχουν σε κάθε γωνιά, γι αυτό και είναι δύσκολο να διαχωριστεί η διαφημιστική εκστρατεία από την πραγματικότητα. Εδώ, είναι ορισμένα στοιχεία για κάποιες κοινές πεποιθήσεις ομορφιάς.

 Μύθος: Οι θάλαμοι μαυρίσματος είναι ασφαλείς, εφόσον δεν έχον τις ακτίνες UVB

Γνωρίζετε ότι το μαύρισμα στον ήλιο είναι ανθυγιεινό και μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος και πρόωρη γήρανση. Αλλά τι γίνεται με τους θαλάμους μαυρίσματος; Εταιρείες μαυρίσματος συχνά λένε, ότι αυτοί οι θάλαμοι φιλτράρουν τις  ακτίνες UVB, που μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα. Αλλά, όταν πάτε σε ένα θάλαμο μαυρίσματος, είστε εκτεθειμένοι σε ακτίνες UVA. Αυτές οι ακτίνες διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα σας και μπορεί να προκαλέσουν ζημιά και να οδηγήσουν σε πρόωρη γήρανση και καρκίνο του δέρματος.

Μύθος: Όσο υψηλότερο είναι το SPF (δείκτης προστασίας) του αντηλιακού, τόσο καλύτερη είναι η προστασία

Υπάρχουν τρία είδη υπεριώδους ακτινοβολίας (UV): UVA, UVB και UVC. Οι ακτίνες UVA διαπερνούν το δέρμα αρκετά βαθιά, αλλάζοντας τη χρώση του, γι αυτό και μαυρίζουμε. Οι ακτίνες UVB είναι οι κύριες για εγκαύματα από τον ήλιο. Αυτές οι ακτίνες βλάπτουν επίσης το DNA του δέρματος σας και προκαλούν φωτογήρανση, αλλαγές στο χρώμα, και καρκινώματα. Το SPF σε αντηλιακά αναφέρεται στην ποσότητα της προστασίας, που το προϊόν προσφέρει από τις ακτίνες UVB ή τα ηλιακά εγκαύματα. Τα αντηλιακά, ως εκ τούτου, πρέπει να προσφέρουν προστασία και από τις ακτίνες UVA. Άρα, να κοιτάτε για μια SPF τουλάχιστον 15 και για προστασία από την UVA, και UVB.

 Μύθος: Δεν χρειάζεστε αντηλιακό σε μια συννεφιασμένη μέρα

Ακόμη και σε μια συννεφιασμένη μέρα, η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου φθάνει στην επιφάνεια της γης. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αντηλιακό κάθε μέρα και να το εφαρμόζετε ξανά, κάθε δύο ώρες. Επίσης, μην πέσετε θύματα στον μύθο, ότι είστε προστατευμένοι, μόνο και μόνο επειδή φοράτε μακιγιάζ με δείκτη προστασίας. Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε αντηλιακό, εκτός από το μακιγιάζ σας.

Μύθος: Είναι καλύτερα να σπάσετε ένα σπυράκι

Η αλήθεια είναι, ακόμα κι αν αισθάνεστε ότι, θέλετε να σπάσετε το σπυράκι, που βγήκε ξαφνικά στο πρόσωπο σας,  είναι λάθος. Διότι, υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσετε περισσότερη φλεγμονή, που μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση και σε ουλές. Γι 'αυτό κάντε υπομονή ή επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας.

Μύθος: Τα προϊόντα αντιγήρανσης (ή "κρέμες ρυτίδων») μπορεί να διαγράψουν  τις ρυτίδες

Οι περισσότερες κρέμες απλά ενυδατώνουν και λειαίνουν το δέρμα, με αποτέλεσμα να φαίνεται πολύ καλύτερα. Αλλά αυτό είναι προσωρινό. Ωστόσο, η «ρετινόλη» ή «τρετινοΐνη," που υπάρχει σε μερικές  κρέμες ή σταγόνες , μπορεί να διαπεράσει το δέρμα. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι, αυτό το συστατικό είναι αρκετά αποτελεσματικό στη θεραπεία της ακμής, και μειώνει τις λεπτές γραμμές του προσώπου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.