ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Γιατί τα χείλη σας είναι σκασμένα


2 Οκτωβρίου 2014

Τα σκασμένα χείλη μπορεί να επιδεινώνονται κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά εάν είναι εκτεθειμένα στον ήλιο και στον ξηρό αέρα, θα σκάσουν το ίδιο.

Τα χείλη έχουν μόνο μια λεπτή επιφάνεια δέρματος, έτσι ώστε να είναι πιο πιθανό από ό, τι το υπόλοιπο του προσώπου σας, να στεγνώσουν. Επίσης, μπορείτε να χάσετε έως και 10 φορές περισσότερη υγρασία από τα χείλη σας από ό, τι οπουδήποτε αλλού στο σώμα σας. Ο ξηρός αέρας και η χαμηλή υγρασία σε εσωτερικούς χώρους τα αφυδατώνουν και τα κάνουν τόσο εύθραυστα, ώστε να αναπτύσσουν μικροσκοπικές σχισμές και ρωγμές.

Προστατέψτε τα χείλη σας.  

Τα χείλη σας χρειάζονται μια ασπίδα προστασίας, για να είναι πάντα ενυδατωμένα. Ο στόχος είναι να αποφύγετε τον ερεθισμό και την μόλυνση. Άρα, καλό είναι να βάζετε κρέμες ή αλοιφές που να περιέχουν συστατικά όπως, το υαλουρονικό οξύ και τη γλυκερίνη, ώστε να εξασφαλίσετε την υγρασία. Η βαζελίνη είναι επίσης, ένα κοινό συστατικό που μπορεί να θρέψει τα σκασμένα χείλη. Ακόμα, μπορείτε να αναζητήσετε ένα λιπ γκλος με δείκτη προστασίας, έτσι ώστε τα χείλη σας να παραμένουν προστατευμένα από τον ήλιο.

Επίσης, πρέπει να δίνετε προσοχή σε κάποια συστατικά, συμπεριλαμβανομένων του ευκαλύπτου και της καμφορά, διότι μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα και ερεθισμό. Καλό είναι να αποφεύγετε τα προϊόντα σε μικρά δοχεία, γιατί βάζοντας το δάχτυλό σας σε ένα βάζο, δεν είναι τόσο υγιεινό, όσο εάν χρησιμοποιείτε ένα προϊόν σε σωληνάριο. Τέλος, όποια και αν είναι το προϊόν που χρησιμοποιείτε, να το έχετε πάντα μαζί σας, στο αυτοκίνητο, στο γραφείο σας, έτσι ώστε να αναπληρώνετε τα επίπεδα υγρασίας στα χείλη σας.

-->