ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

DIY: Φυσικά καθαριστικά προσώπου


18 Οκτωβρίου 2014

Δεν χρειάζεται να καταφεύγετε σε ακριβά προϊόντα, για να έχετε ένα καθαρό και λαμπερό δέρμα. Μπορείτε απλά, να δοκιμάστε τις παρακάτω συνταγές, για να φτιάξετε ένα φυσικό καθαριστικό προσώπου.

Μηλόξιδο : Το μυλόξιδο μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των επιπέδων του PH, στην πρόληψη των φραγμένων πόρων, και να κρατήσει την επιδερμίδα μακριά από τη ξηρότητα και τη λιπαρότητα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι επειδή το PΗ αυτού του ξυδιού είναι περίπου 5,5, πολύ κοντά στο ιδανικό PΗ του ανθρώπινου δέρματος. Δοκιμάστε: Ανακατέψτε ξύδι μήλου με νερό και ανακινήστε καλά. Απλώστε το σε καθαρό πρόσωπο με ένα κομμάτι βαμβάκι και μόλις το δέρμα σας στεγνώσει, βάλτε τη συνήθη καθημερινή ενυδατική σας κρέμα.

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα τέλειο φυσικό καθαριστικό προσώπου, πλούσιο σε πρωτεΐνες και γαλακτικό οξύ. Οι ενώσεις αυτές λειτουργούν ώστε να βοηθήσουν  στην αποτοξίνωση του δέρματος. Το  γαλακτικό οξύ απαλλάσσει το δέρμα από τα  νεκρά κύτταρα, μέσω της απολέπισης, και η πρωτεΐνη βοηθά στη μείωση των λεπτών γραμμών, και ταυτόχρονα ενυδατώνει. Κάντε μασάζ απαλά στο πρόσωπο με ένα λεπτό στρώμα από απλό γιαούρτι και αυτό θα διώξει οποιαδήποτε βρωμιά ή μακιγιάζ. Αφήστε το γιαούρτι για μερικά λεπτά, και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Ελαιόλαδο: Αυτό το συστατικό μπορεί να κάνει το πρόσωπό σας λαμπερό, γιατί είναι μια φυσική ενυδατική κρέμα, για το ξηρό δέρμα. Τα αντιοξειδωτικά και τα καλά λιπαρά που περιέχει,  μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των ελεύθερων ριζών, και να ανακουφίσουν το ερεθισμένο ή ηλιοκαμένο δέρμα Δοκιμάστε: Δημιουργήστε μια φυσική, αποτελεσματική κρέμα νυκτός με 1 / 2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1/4 φλιτζάνι ξίδι και 1/4 φλιτζάνι νερό. Όλα αυτά τα συστατικά θα εργαστούν, ώστε να σκοτώσουν τα βακτήρια, και να δημιουργήσουν ένα λείο πρόσωπο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.