ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Tips για να αποφύγετε την ακμή


27 Οκτωβρίου 2014

Εάν υποφέρετε από ακμή, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και τακτικό καθαρισμό. Μπορεί, να έχετε πάρει όλα συμπληρώματα διατροφής και τα τρόφιμα που εξασφαλίζουν την καθαρότητα του οργανισμού, αλλά, θα πρέπει να βεβαιωθείτε, ότι ταυτόχρονα ακολουθείτε μερικά απλά βήματα, τα οποία σας βοηθούν να αποφύγετε την ακμή.

Το κυριότερο που πρέπει να κάνετε, είναι να καθαρίζετε το πρόσωπό σας. Αυτό θα πρέπει να γίνει ρουτίνα για εσάς! Κρατήστε το δέρμα σας απαλλαγμένο από ακαθαρσίες και ρύπους. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθαρίστε το δέρμα σας με κρύο νερό και όχι με ζεστό, γιατί ευνοεί τα σπυράκια. Το πλύσιμο με λάδι, είναι ένας τρόπος που μπορεί να αφαιρέσει τους ρύπους και να αποτρέψει την ακμή.

Καλό είναι να αποφεύγετε τα λιπαρά μαλλιά. Ένας από τους πολλούς λόγους για την δημιουργία της ακμής, είναι τα λιπαρά μαλλιά. Όταν οι τρίχες έρχονται σε επαφή με το δέρμα, βγαίνουν σπυράκια. Έτσι, μαζί με τον καθαρισμό του δέρματος, θα πρέπει να βεβαιωθείτε, ότι τα μαλλιά σας είναι καθαρά και δεν είναι λιπαρά. Πλένετε συχνά τα μαλλιά σας, για να αποφύγετε τη λιπαρότητα και κατ επέκταση την εμφάνιση ακμής.

Η διατροφή είναι ένας ακόμη, πολύ σημαντικός παράγοντας, όταν θέλετε να έχετε ένα δέρμα χωρίς σπυράκια. Για να αφαιρέσετε ή να αποφύγετε την εμφάνιση της ακμής, θα πρέπει να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή. Η διατροφή σας πρέπει να περιέχει τις απαραίτητες πρωτεΐνες και βιταμίνες, που είναι σημαντικές για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών.

Μην αγγίζετε το πρόσωπό σας. Πολλοί έχετε τη συνήθεια, να αγγίζετε το δέρμα σας τακτικά. Μπορεί να φαίνεται φυσιολογικό για σας, αλλά όταν αγγίζετε το πρόσωπό σας συνέχεια, ευνοείτε την εμφάνιση της ακμής κατά μήκος του δέρματος σας.

Συμβουλή: Όταν έχετε σπυράκια ή λιπαρό δέρμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνια για να απαλλαγείτε από την ακμή. Το λεμόνι δεν μειώνει μόνο τη λιπαρότητα, αλλά σκοτώνει και τα βακτηρίδια και εξασθενεί την ερυθρότητα του δέρματος. Βάλτε χυμό λεμονιών στην πάσχουσα περιοχή και θα δείτε τα σπυράκια να εξαφανίζονται. Μην εφαρμόσετε με γυμνά χέρια, αλλά χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι για καλύτερα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.