ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Μήπως το ξύρισμα κρύβει κινδύνους;


17 Νοεμβρίου 2014

Το ξύρισμα είναι η δημοφιλέστερη μέθοδος αποτρίχωσης, που επιλέγουν άνδρες και γυναίκες για κάθε σημείο του σώματος. Μελέτες έχουν δείξει, ότι το 87% των γυναικών επιλέγει να κάνει αποτρίχωση και μάλιστα το 90% εξ αυτών προτιμά το ξυραφάκι. Όμως, αυτή η μορφή αποτρίχωσης είναι και η πιο επικίνδυνη, διότι μπορεί να προκαλέσει πληγές και κοψίματα στο δέρμα, αφήνοντας το εκτεθειμένο σε μικρόβια ή βακτήρια.

Αν λοιπόν, ξυρίζεστε σας προτείνουμε, κάθε φορά να χρησιμοποιείτε ένα ολοκαίνουργιο ξυραφάκι. Διότι, ένα επαναχρησιμοποιημένο θα έχει φθαρμένες λεπίδες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης μιας λοίμωξης του δέρματος. Επιπλέον, δεδομένου ότι ένα παλιό ξυράφι βρίσκεται στο υγρό περιβάλλον του μπάνιου, είναι περισσότερο εκτεθειμένο στα βακτήρια, άρα μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας.

Μια άλλη μέθοδος αποτρίχωσης, που είναι καλύτερο να την προτιμάτε, είναι η θεραπεία με λέιζερ. Εκτός από το ότι θα σας απαλλάξει οριστικά από τις τρίχες, θα βελτιώσει επίσης, τη υφή του δέρματος. Συνήθως, όσες γυναίκες έχουν δοκιμάσει το λέιζερ, αντί του ξυρίσματος, δεν κοιτάνε πίσω ούτε μια στιγμή και δεν ασχολούνται με τις τρίχες τους.

Ο μόνος περιοριστικός παράγοντας για την αποτρίχωση με λέιζερ; Η τιμή, η οποία μπορεί να είναι απαγορευτική, ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας. Επίσης, θα πρέπει να προσέχετε το σαλόνι ομορφιάς που επισκέπτεστε, ώστε να είστε σίγουρες ό,τι  ακολουθεί ένα πρωτόκολλο, για την υγιεινή. Κάθε κομμάτι του λέιζερ που αγγίζει τον πελάτη, πρέπει πρώτα να ψεκάζεται με νοσοκομειακού τύπου βακτηριοκτόνο και μυκητοκτόνο και να βυθίζεται σε λουτρό χλωρίνης, κατά  διάρκεια της νύχτας. Τέλος, η αποτρίχωση με λέιζερ, δεν αυξάνει τον κίνδυνο λοίμωξης,  διότι δεν ερεθίζει το δέρμα. Αντιθέτως, το ξύρισμα αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης, διότι το ξυράφι εξαπλώνει τα βακτήρια, από το ένα σημείο στο άλλο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.