ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Medi Center: Μια όαση ομορφιάς κι ευεξίας


14 Νοεμβρίου 2014

Flowers-Water.jpg

Όσο κι αν ο ελεύθερος χρόνος καθημερινά τείνει να λιγοστεύει, η ανάγκη μας για χαλάρωση και ηρεμία παραμένει. Ως γυναίκες που σεβόμαστε τον εαυτό μας, οφείλουμε να διατηρούμε την ομορφιά και την ευεξία μας. Εξάλλου είναι κι αυτά συστατικά της δικής μας ισορροπίας για να αποδώσουμε τα μέγιστα σε όλους τους υπόλοιπους τομείς με τους οποίους καταπιανόμαστε. Χρειάζεται να βρούμε τη δική μας όαση, όπου μπορούμε να αφεθούμε στα έμπειρα κι αποτελεσματικά χέρια των ειδικών.

Το Medi Cemter είναι ο καταλληλότερος χώρος τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες που αναζητούν ποιοτική και εξειδικευμένη προσωπική περιποίηση. Πρόκειται για ένα πολυδύναμο κέντρο που συγκεντρώνει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες στον τομέα τη ομορφιάς και τις ευεξίας. Επανδρωμένο με άκρως εξειδικευμένο προσωπικό, αποτελούμενο από γιατρούς αισθητικούς, φυσικοθεραπευτές και διαιτολόγους. Θεραπείες για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά έχουν τη λύση για τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει ο καθένας από μας αλλά και τη δύναμη να μας κάνουν να αισθανθούμε αναζωογονημένοι και πιο όμορφοι.

Basket

Για να έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη άποψη για τις υπηρεσίες του Medi Concept συναντήσαμε τον πλαστικό χειρουργό Ηλία Μουστάκη, ο οποίος μας έδωσε απαντήσεις και έλυσες όλες μας τις απορίες.

1.    Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται το Medi Center; Υπάρχει η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει μια γυναίκα τις εξειδικευμένες θεραπείες ομορφιάς;

Στο Medi Concept συναντάμε γυναίκες αλλά και άντρες. Θα έλεγα ότι το εύρος ηλικίας είναι αρκετά μεγάλο και ότι ο μέσος όρος έχει μειωθεί. Σίγουρα οι ανάγκες είναι διαφορετικές σε κάθε ηλικία, για παράδειγμα νεαρές ηλικίες απευθύνονται σε εμάς συνήθως για κάποιο πρόβλημα ακμής ή laser αποτρίχωση. Η νέα γενιά έχει αντιληφθεί πολύ καλά το ποσό σημαντική είναι η πρόληψη από την θεραπεία στην ιατρική αισθητική όπως και σε όλους τους τομείς της ιατρικής  πλέον. Αυτός είναι και ο λόγος που η ηλικία που ξεκινούν τις θεραπείες οι γυναίκες σήμερα είναι πολύ μικρότερη από ότι στο παρελθόν.

2.    Θεωρείτε ότι τελειώνει η εποχή των αισθητικών επεμβάσεων με νυστέρι και ότι ξεκινάει μία νέα, που στηρίζεται στην εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστημονικής γνώσης;

Σε όλες τις χειρουργικές ειδικότητες υπάρχει τα τελευταία χρόνια μια τάση για λιγότερο επεμβατικές μεθόδους :μικρότερες τομές , λαπαροσκοπήσεις, αρθροσκοπήσεις, ρομποτική χειρουργική κλπ. , και σίγουρα η τεχνολογία βοηθά σε αυτό. Από την άλλη ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι γρήγοροι ρυθμοί οδήγησαν σε αναζήτηση αποτελέσματος με μικρό χρόνο αποθεραπείας, λιγότερο πόνο και κατ΄επέκταση σύντομη επάνοδο στην καθημερινότητα. Αυτό ώθησε και την ανάπτυξη της τεχνολογίας προς εφαρμογές όπως το Coolsculpting ή το Ulthera που προσφέρουν αποτελέσματα λιποαναρρόφησης και lifting αντίστοιχα να κερδίζουν έδαφος τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα τώρα τελευταία.

3.    Πόσο ασφαλή είναι τα μηχανήματα αδυνατίσματος και σε  ποιο βαθμό μπορούν να εγγυηθούν ένα καλό αποτέλεσμα; Η ομάδα του Medi Concept καλύπτει ένα μεγάλο εύρος επιστημόνων.

Τα μηχανήματα που έχουμε επιλέξει στο Medi Center συγκαταλέγονται στα κορυφαία της παγκόσμιας αγοράς. Τόσο η ασφάλεια όσο και η αποτελεσματικότητά τους είναι αποδεδειγμένη με επιστημονικές μελέτες και είναι όλα εγκεκριμένα τόσο από τον FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) όσο και από τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό CE Medical. Εξίσου σημαντικό όμως είναι και η ομάδα που χειρίζεται την τεχνολογία αυτή. Η επιστημονική ομάδα του Medi Center περιλαμβάνει φυσικοθεραπευτές, αισθητικούς,διαιτολόγους, ιατρούς, δερματολόγο και πλαστικό χειρουργό, οι οποίοι μπορούν να υποστηρίξουν τη χρήση ιατρικών μηχανημάτων και να εγγυηθούν τόσο την ασφάλεια όσο και την αποτελεσματικότητα αυτών. Η ομάδα αυτή συμμετέχει σε όλα σχεδόν τα παγκόσμια συνέδρια ώστε να είναι συνεχώς ενημερωμένη και άρτια εκπαιδευμένη σε νέες μεθόδους και εφαρμογές μηχανημάτων. Άλλωστε αυτό είναι και το “concept”, να δημιουργηθεί και στην Ελλάδα ένα κορυφαίο Ιατρικό Κέντρο ανταγωνιστικό των αντίστοιχων στο εξωτερικό.

4.    Ένα καλό αποτέλεσμα οφείλεται τόσο στα μηχανήματα όσο και στη σωστή διατροφή και άσκηση;

Η σωστή ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση είναι κάτι που πλέον όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να είναι μέρος της καθημερινότητάς μας ώστε να εξασφαλίζεται η υγεία του οργανισμού μας, δεν το συζητάμε αυτό. Από εκεί και πέρα όμως η σύσφιγξη ή ανόρθωση του δέρματος, επίμονο τοπικό πάχος, εξάλειψη κυτταρίτιδας ή ραγάδων, είναι αποτελέσματα που δεν αρκεί η σωστή διατροφή και η άσκηση  για να επιτευχθούν.  Σε αυτό το σημείο λοιπόν είναι που χρειάζεται κάτι πιο επεμβατικό χωρίς αυτό να αναιρεί τη μεγάλη σημασία της διατροφής και της άσκησης τόσο ως καθημερινή πρακτική, όσο και για την διατήρηση του αποτελέσματος σε βάθος χρόνου.

5.    Ποια κατά τη γνώμη σας είναι η “top” θεραπεία του Medi Center και ταιριάζει σε κάθε γυναίκα, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζει;

Θα έλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη το HydraFacial MD. Πρόκειται για την Νο1 συσκευή ιατρικής αισθητικής στις ΗΠΑ. Το HydraFacial MD παρέχει ένα μοναδικό συνδυασμό θεραπειών για την μη επεμβατική ανάπλαση και την εξάλειψη των ατελειών του δέρματος. Αυτό που χαρίζει είναι υγεία στο δέρμα για μια ζωή. Το σύστημα περιδίνησης VORTEX TECHNOLOGY™, που διαθέτει με τη φυσική δύναμη του νερού, καθαρίζει, ενυδατώνει και τροφοδοτεί την επιδερμίδα με αντιοξειδωτικά συστατικά, πεπτίδια & υαλουρονικό οξύ, αποκαθιστώντας τις βλάβες και τις ατέλειες σε κάθε τύπο δέρματος.

Living Room 1

6.    Οι γυναίκες πολλές φορές παρασύρονται και έχουν υπερβολικές απαιτήσεις για την εμφάνισή τους; Ποια είναι η τακτική που ακολουθούν οι ειδικοί του Medi Center;

Το πιο σημαντικό θεωρώ είναι, ανάλογα των αναγκών που έχει κάποιος, να πάρει ένα αισθητικά καλό αποτέλεσμα. Σίγουρα συναντούμε συχνά περιπτώσεις που μας ζητούν κάτι υπερβολικό. Στο Medi Centerαντιμετωπίζουμε κάθε άτομο ξεχωριστά και δίνουμε έμφαση στο να πάρει ένα αποτέλεσμα αρμονικό, καλαίσθητο, και κυρίως φυσικό. Αυτό το πετυχαίνουμε με την άριστη επικοινωνία, την σωστή αξιολόγηση και καθοδήγηση προς το σωστό πρωτόκολλο θεραπειών.

7.    Κεφάλαιο μαλλιά: Είναι ένα θέμα που σε ιατρικό επίπεδο απασχολεί περισσότερο τους άντρες. Ωστόσο, πολλές γυναίκες πια αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως η αραίωση. Υπάρχει δραστική θεραπεία που να εγγυάται άψογα αποτελέσματα; Κι αν ναι ποια είναι και πως λειτουργεί;

Πραγματικά κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που αντιμετωπίζουν σοβαρή τριχόπτωση και μάλιστα σε όλο και νεαρότερες ηλικίες, δυστυχώς με πολλές συναισθηματικές συνέπειες. Το πιο σημαντικό είναι η διερεύνηση των αιτιών της αλωπεκίας σε μια γυναίκα, η διάγνωση περιλαμβάνει εκτός από λήψη ιατρικού και διατροφικού ιστορικού, ψηφιακή τριχοσκόπηση καθώς και διαγνωστικές εξετάσεις εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο. Ευτυχώς με τα σύγχρονα θεραπευτικά πρωτόκολλα έχουμε λύση για το πρόβλημα αυτό. Η ενεργοτριχογένεση που είναι και ο στόχος μας μπορεί να επιτευχθεί, ανάλογα τον βαθμό της αλωπεκίας είτε με εγχύσεις PRP (Platelet Rich Plasma), όπου διεγείρουμε τα βλαστοκύτταρα του τριχωτού της κεφαλής με τα δικά μας αιμοπετάλια και τους αυξητικούς παράγοντες του πλάσματος, είτε με LLLT (Low Level Laser Therapy), χρήση διαφορετικών μηκών κύματος φωτός, είτε συνδυασμό και των δύο.

8.    Σύμφωνα με την εμπειρία σας από την καθημερινή επαφή με τον κόσμο που σας επισκέπτεται, τι είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο μία γυναίκα; Το πρόσωπο ή το σώμα της;

Θα έλεγα ότι υπάρχει μια διακύμανση στην προτίμηση ανάλογα κυρίως με την ηλικία και φυσικά ανάλογα με την ατομική ανάγκη. Δηλαδή σε πιο μικρή ηλικία κυρίως υπαρχει μια προτίμηση στο σώμα ενώ σε μεγαλύτερες ηλικίες κυρίως στο πρόσωπο. Το πρόσωπο όμως προηγείται γενικότερα σε κάθε ηλικία καθώς είναι ίσως αυτό που οι περισσότεροι θεωρούμε ότι αντικατοπτρίζει την εικόνα μας.

9.    Ο τομέας της αντιγήρανσης απασχολεί σε μικρό ή μεγάλο βαθμό όλες τις γυναίκες αλλά και πολλούς άντρες. Από ποια ηλικία πρέπει να απασχολεί τη γυναίκα το γήρας; Ποιες είναι οι κατάλληλες θεραπείες πρόληψης και ποιες αυτές που καλούνται να αντιμετωπίσουν την αντιγήρανση; Ισχύουν τα ίδια και για τους άντρες;

Το πιο σημαντικό θεωρώ είναι οτι πλέον υπάρχει στους περισσότερους η αντίληψη της πρόληψης παρά της θεραπείας στο κομμάτι της αντιγήρανσης. Από εκεί και πέρα η ηλικία από την οποία κάποια ή κάποιος ασχολείται με αυτό ποικίλει και εξαρτάται τόσο από γενετικούς παράγοντες όσο και από περιβαλλοντικούς. Για παράδειγμα σε ένα λευκό τύπο δέρματος που έχει εκτεθεί σε υπερβολική ηλιακή ακτινοβολία σίγουρα η φωτογήρανση θα έρθει νωρίτερα. Στο MediConcept, αφού γίνει η σωστή διάγνωση ακολουθούμε τα τελευταία θεραπευτικά πρωτόκολλα παγκόσμιων οργανισμών στην αντιγήρανση όπως ο AMWC (Aesthetic & Anti-Aging World Congress) τόσο στην πρόληψη όσο και στην θεραπεία. Φυσικά ισχύουν τα ίδια και για τους άντρες, αλλά και πάλι δεν μπορούμε να πούμε ότι μια θεραπεία κάνει για όλους είτε είναι άντρας είτε γυναίκα κάθε άτομο το εξετάζουμε ξεχωριστά και εξατομικεύουμε την αγωγή που θα ακολουθήσει για να πάρει και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Info:

Medi Center: www.medi-center.gr Λ. Ποσειδώνος 77, 4ος όροφος, Άλιμος, τηλ.: 211 1088441

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.