ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τα top αντιγηραντικά μυστικά


10 Δεκεμβρίου 2014

Ακόμα και αν δεν έχετε  φροντίσει το δέρμα σας, ποτέ  δεν είναι πολύ αργά για να ξεκινήσετε. Μην περιμένετε άλλο, γιατί οι καθημερινές συνήθειες επηρεάζουν αρνητικά την επιδερμίδα σας. Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές, ώστε να είστε πάντα λαμπερές.  

Χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό. Επιλέξτε ένα κρεμώδες καθαριστικό προσώπου για τη ξηρή επιδερμίδα ή ένα oil-free, για λιπαρό δέρμα. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, μιλήστε με το δερματολόγο σας για το πώς να αποφύγετε τον ερεθισμό. Πλύνετε με ζεστό ή κρύο νερό. Το ζεστό νερό μπορεί να εξαλείψει τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας σας.

Ενυδατώστε το πρόσωπό σας. Η ενυδάτωση προστατεύει και βελτιώνει το δέρμα σας. Ακόμα κι αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ελαφριά, oil-free  ενυδατική καθημερινά. Ενώ, αν έχετε ξηρό δέρμα, μπορεί να χρειαστεί να βάλετε ενυδατική κρέμα περισσότερο από μία φορά την ημέρα.

Φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα. Το δέρμα σας και κυρίως το πρόσωπο σας χρειάζεται προστασία από τον ήλιο, και δεν έχει σημασία αν υπάρχει συννεφιά ή μένετε σε εσωτερικούς χώρους. Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να περάσουν μέσα από τα σύννεφα και τα παράθυρα, ώστε να είστε πάντα εκτεθειμένες. Πολλές κρέμες έχουν αντηλιακό. Αν η δικά σας δεν έχει, τότε αναζητήστε ένα αντιηλιακό με ευρύ φάσμα SPF τουλάχιστον 30. Μην ξεχάσετε να καλύψετε και τα χείλη σας! Και αν ιδρώνετε ή είστε έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα, θυμηθείτε να εφαρμόσετε ξανά αντηλιακό για να είστε πάντα προστατευμένες.

Τρίψτε τα νεκρά κύτταρα. Η απολέπιση βοηθάει στη λάμψη του δέρματος σας. Μπορείτε να διώξετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, με μια μαλακή πετσέτα ή με μια βούρτσα, τρίβοντας πάντα απαλά. Αν το δέρμα σας είναι ξηρό, κάντε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα. Αν έχετε λιπαρό δέρμα, τότε κάντε μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Αν έχετε ακμή ή ευαίσθητο δέρμα, μιλήστε με το γιατρό σας, γιατί η απολέπιση μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα σας.

Τι υπάρχει στο μενού; Το δέρμα σας ποθεί την καλή διατροφή, ακριβώς όπως και το υπόλοιπο σώμα σας. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ό,τι οι θρεπτικές ουσίες μπορούν να βελτιώσουν και να προστατεύσουν την όψη της επιδερμίδα σας. Κρέμες και οι οροί που περιλαμβάνουν βιταμίνες C και Ε μπορεί να προστατεύσουν από τη ζημία του ήλιου. Όμως, θα πρέπει να παίρνετε και βιταμίνες από ολόκληρα τρόφιμα.

Τα οργανικά δεν είναι πάντα καλύτερα. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ό,τι τα φυσικά καλλυντικά και προϊόντα φροντίδας είναι πιο ασφαλή για το δέρμα σας. Αντιθέτως, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να ερεθίσουν, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Όπως πολλά προϊόντα φροντίδας του δέρματος, έτσι και αυτά που είναι φυτικά, υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουν εξανθήματα ή αλλεργικές αντιδράσεις, γι αυτό να τα δοκιμάζετε πρώτα σε μια περιοχή του δέρματος λιγότερο αισθητή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.