ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Χαρείτε τον ήλιο χωρίς κινδύνους!


15 Ιουνίου 2015

daylong_v.jpg

Το καλοκαίρι είναι μια στιγμή για να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τη θάλασσα και τον ήλιο. Όλοι θέλουμε να βγούμε έξω και να χαρούμε τον όμορφο καιρό. Εξάλλου ο ήλιος μας είναι απαραίτητος, γιατί παρέχει μια φυσική ευφορία και ενεργοποιεί τη βιταμίνη D, που βοηθάει στην ενδυνάμωση των οστών.

Όμως, αν το παρακάνουμε και δεν προσέξουμε τη σχέση μας μαζί του, τότε από φίλος θα μετατραπεί σε εχθρός, με βλαβερές για την υγεία συνέπειες. Πέρα από τη συμβολή της θερμότητας που σχετίζεται με ασθένειες, όπως η αφυδάτωση και θερμοπληξία, ο ήλιος εκπέμπει επίσης, ισχυρές ακτινοβολίες, που συχνά αναφέρονται ως υπεριώδης ακτινοβολία Α (UVA) και υπεριώδης ακτινοβολία Β (UVB) και η έκθεση σε αυτές μπορεί να προκαλέσει ηλιακά εγκαύματα, γήρανση και καρκίνο του δέρματος. Η παρατεταμένη έκθεση μπορεί επίσης, να βλάψει τα μάτια και το ανοσοποιητικό σύστημα, προκαλώντας τη καταστολή του.

Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, για να μην χάσετε τις πολύωρες βουτιές και τα ατελείωτα παιχνίδια στη παραλία;

Περιορίστε τον χρόνο έκθεσης. Οι ειδικοί προτείνουν να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο τις πρωινές ώρες 12:00 με 15:00. Επίσης, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε να φοράτε καπέλο, κυρίως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

Να φοράτε γυαλιά ηλίου. Ο ήλιος εκπέμπει υπεριώδεις ακτινοβολίες που δεν είναι ορατές από το ανθρώπινο μάτι και μπορεί να το βλάψουν. Για αυτό και ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ηλίου είναι πάντα απαραίτητο, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Απλώστε γενναιόδωρα το αντηλιακό σε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος, με συντελεστή ηλιακής προστασίας (SPF) τουλάχιστον 15, που παρέχει προστασία ευρέως φάσματος και από τις δύο υπεριώδεις ακτινοβολίες UVA και UVB. Και επειδή η επιλογή του αντηλιακού είναι ζωτικής σημασίας, επιλέξετε για το πρόσωπο σας το Daylong™ extreme SPF 50+.  Αυτή η λιποσωμική λοσιόν θα σας χαρίσει μια υγιή επιδερμίδα και θα κάνει την προστασία από τον ήλιο μια ευχάριστη διαδικασία. Και μη ξεχνάτε να το εφαρμόζετε κάθε δύο ώρες, ακόμα και σε συννεφιασμένες ημέρες, και μετά το κολύμπι ή την εφίδρωση.

Ελέγξτε τα φάρμακά σας. Η φωτοευαισθησία είναι μια παρενέργεια πολλών φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων κάποιων αντιβιοτικών και ψυχιατρικών φαρμάκων. Με την αύξηση της ευαισθησίας του ασθενούς στο φως, οι βλαβερές συνέπειες του ήλιου θα είναι ακόμη πιο ισχυρές.

Κάνοντας όλες αυτές τις επιλογές, θα μπορέσετε αυτό το καλοκαίρι να απολαύσετε τα μπάνια και τον ήλιο χωρίς φόβο και ενοχές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.