ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Tips για να περιποιηθείτε τις πατούσες σας


9 Ιουλίου 2015

Το καλοκαιρινό στιλ απαιτεί σανδάλια και πέδιλα, τα οποία με τη σειρά τους χρειάζονται ένα ωραίο πεντικιούρ και φυσικά μαλακές κι ενυδατωμένες φτέρνες. Πως όμως μπορούμε να διατηρήσουμε απαλές στην όψη αλλά και την αφή φτέρνες έτσι ώστε να μπορούμε να φοράμε τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά παπούτσια άφοβα, όποτε θέλουμε.

  1. Τα βήματα είναι απλά, αρκεί να τα ακολουθούμε συχνά και να μην τα παραμελούμε.
  2. Κάνουμε ένα ήπιο scrub σε όλη την πατούσα για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα.
  3. Έπειτα τρίβουμε τις φτέρνες με μία ελαφρόπετρα ή μία ράσπα αλλά με προσοχή για την αποφυγή ερεθισμών.
  4. Συνέχεια έχει η ενυδάτωση. Απλώνουμε με κινήσεις μασάζ ένα super ενυδατικό προϊόν και επιμένουμε μέχρι να απορροφηθεί. Επιπλέον, 2-3 φορές την εβδομάδα εφαρμόζουμε στις πατούσες και περισσότερο στις φτέρνες μία μεγαλύτερη ποσότητα και τυλίγουμε τις πατούσες μας με μεμβράνη, την οποία κρατάμε για λίγη ώρα. Όταν την αφαιρέσουμε οι φτέρνες μας θα είναι απαλές σαν μωρού!

Extra tips για να είναι τα πόδια υγιή κι όχι μόνο απαλά:

  • Καλό είναι να κάνετε την παραπάνω διαδικασία πριν τον ύπνο.
  • Αν συνεχίζετε να φοράτε κλειστά παπούτσια, όπως οι εσπαντρίγες τότε όταν τις βγάλετε ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα. Θα πάρει όλες τις δυσάρεστες οσμές και θα εξουδετερώσεις τυχόν μικρόβια.
  • Καλό είναι να πλένετε τα παπούτσια σας στο πλυντήριο όταν αυτό είναι δυνατόν. Αυτός ο τρόπος πλυσίματος είναι ο πιο σίγουρος για να μείνουν μικρόβια στα παπούτσια.
  • Καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν που θα δροσίσει και θα ανακουφίσει τα πόδια σας. Το καλοκαίρι, όταν φοράτε πολλές ώρες τα παπούτσια καθώς και οι υψηλές θερμοκρασίες πρήζουν τα πόδια με αποτέλεσμα να αισθάνεστε κάψιμο και κούραση στο τέλος της ημέρας. Ένα spary ή μία κρέμα ειδική για cooling & relaxing θα σας ανακουφίσει.
  • Μην ξεχνάτε να σκουπίζετε καλά τα πόδια σας και κυρίως τις μεσοδακτύλιες περιοχές με μία πετσέτα γιατί η υγρασία ευνοεί τους μύκητες που είναι επίφοβοι να αναπτυχθούν στις πατούσες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.