ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Φάκελος αντηλιακή προστασία


17 Ιουλίου 2015

Η προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες είναι ένα ζήτημα που επανέρχεται σταθερά, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ο ήλιος είναι πιο καυτός και η έκθεση σ’ αυτόν μεγαλύτερη. Δερματολόγοι και ειδικοί κρούουν συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν πόσο απαραίτητα είναι τα αντηλιακά σε πρόσωπο και σώμα όχι μόνο τις ώρες που βρισκόμαστε στην παραλία, αλλά σε καθημερινή βάση, ενώ όλο και περισσότερα καλλυντικά προϊόντα εμφανίζονται ενισχυμένα με αντηλιακούς δείκτες, τα γνωστά πια SPF (Sun Protection Factor), για να καλύψουν τις αυξανόμενες απαιτήσεις.

Η χρήση τους είναι επιβεβλημένη κάθε εποχή, αφού η επιδερμίδα –και ιδιαίτερα το πρόσωπο– δέχεται τις βλαβερές ηλιακές ακτινοβολίες ολόκληρο το χρόνο, ωστόσο τους θερινούς μήνες οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται. Το χειμώνα το πρόσωπό μας (αφού το σώμα δεν είναι εκτεθειμένο στον ήλιο) πρέπει να αντιμετωπίσει τις ακτίνες UVA, οι οποίες προκαλούν τη γήρανση του δέρματος, όμως το καλοκαίρι προστίθενται σε αυτές και οι ακτίνες UVB, υπεύθυνες για το κάψιμο της επιδερμίδας. Έτσι, οι αντηλιακοί δείκτες προστασίας ανεβαίνουν. Όσο κι αν αγαπάμε τη χρυσαφένια, ηλιοκαμένη όψη, οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την έκθεση στον ήλιο. Ίσως ένα πρόσκαιρο κάψιμο, που ξεπερνιέται σχετικά γρήγορα, να είναι η μόνη εμφανής επίπτωση μετά από μία πολύωρη και χωρίς προστασία ηλιοθεραπεία, υπάρχουν όμως και μακροπρόθεσμες συνέπειες, με πολύ πιο σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία.

Για να απολαύσετε λοιπόν και αυτό το καλοκαίρι μόνο τις ευεργετικές δράσεις του ήλιου, κρατώντας μακριά τους κινδύνους, διαλέξτε με προσοχή το αντηλιακό σας για το πρόσωπο και το σώμα, πάντα ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και το χρωματικό του τόνο. Αναζητήστε το κατάλληλο δοκιμάζοντας διάφορα προϊόντα, όπως κάνετε και με τις κρέμες προσώπου. Και θυμηθείτε, τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού, που δεν έχετε εκτεθεί αρκετά στον ήλιο, το δέρμα έχει υψηλότερες απαιτήσεις. Τέλος, μην ξεχνάτε να ανανεώνετε συχνά το αντηλιακό τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα.

H συνέχεια στο νέο τεύχος του HOPE.

Κατεβάστε το νέο, καλοκαιρινό τεύχος του HOPE εντελώς δωρεάν στο iPad & το iPhone σας!

Download link: https://itunes.apple.com/gr/app/hope-magazine/id720068321

Κατεβάζετε αρχικά το app στη συσκευή σας και έπειτα επιλέγετε το τεύχος που επιθυμείτε.

600x150

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.