ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να αποκτήσετε όμορφα, ξεκούραστα πόδια


25 Μαΐου 2016

Το καλοκαίρι τα πόδια χρειάζονται περισσότερη φροντίδα και κυρίως οι πατούσες. Τα σορτσάκια, οι μίνι φούστες, τα φορέματα και κατά κύριο λόγο τα σανδάλια θέτουν τα πόδια σε πρώτο πλάνο κι εμείς πρέπει να τα διατηρήσουμε σε άψογη κατάσταση. Τι πρέπει όμως να κάνουμε για να έχουμε υγιή και απαλά πόδια;

  • Αρχικά, το πρώτο μέλημά μας πρέπει να είναι η βαθιά ενυδάτωση. Ακόμα κι αν δεν έχουμε ξηρή επιδερμίδα, οι καλοκαιρινοί μήνες επιβάλλουν ενυδάτωση σε βάθος, κυρίως τις μέρες που θα πάμε στην παραλία. Το θαλασσινό νερό και ο ήλιος προκαλούν ξηρότητα γι’ αυτό καλό είναι να χρησιμοποιήσετε μία πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος ή ξηρό λάδι. Εναλλακτικά, μπορείτε να στάξετε μερικές σταγόνες από αμυγδαλέλαιο στην κρέμα σας για καλύτερα αποτελέσματα.
  • Φυσικά δεν πρέπει να αμελήσετε το πεντικιούρ. Τουλάχιστον κάθε 4-5 εβδομάδες πρέπει να κάνετε ένα σωστό μανικιούρ σε επαγγελματία ή μόνες σας. Δώστε προσοχή στα σκληρά σημεία και φυσικά στο πως θα κόψετε τα νύχια σας.
  • Μία φορά την εβδομάδα κάντε ποδόλουτρο με άλατα για να καταπραΰνετε τα κουρασμένα πόδια σας (βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος) και να χαρίσετε στον εαυτό σας μία αίσθηση χαλάρωσης. Είναι δεδομένο, ότι αν ανακουφίσετε τα πόδια σας θα νιώσετε αμέσως καλύτερα.
  • Πριν κοιμηθείτε απλώστε στις πατούσες σας μία γερή δόση βαζελίνης ή ειδικής κρέμας για τα πόδια. Αφήστε τη όλο το βράδυ να δράσει και σκουπίστε απαλά το πρωί την ποσότητα που δεν απορροφήθηκε. Οι πατούσες θα είναι απαλές και θα δείχνουν άψογες με τα σανδάλια σας.
Extra tips:
  • Περπατήστε ξυπόλυτες όσο το δυνατόν περισσότερο και ιδανικά στην άμμο. Έτσι θα γυμνάσετε τους μυς των ποδιών. Πάντα με προσοχή όμως και με τη συμβουλή του γιατρού.
  • Φυσικά η επιλογή παπουτσιών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για να έχετε υγιή πόδια που δεν πρήζονται και δεν κουράζονται.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.