ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνω το καλοκαίρι!


10 Ιουνίου 2016

Βρεγμένες πετσέτες, αντιηλιακά που έχει περάσει η ημερομηνία λήξης τους, μπουκάλια με νερό είναι μερικά μόνο από τα καλοκαιρινά μας αξεσουάρ τα οποία μπορεί να μας προκαλέσουν μια πληθώρα δερματικών παθήσεων.

  1. Μην μοιράζεστε το μπουκαλάκι του νερού. Ρισκάρετε να κολλήσετε επιχείλιο έρπητα χωρίς λόγο. Ακόμα και αν δεν είναι απολύτως εμφανής, ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα. Και το χειρότερο είναι πως παραμένει μόνιμα στον οργανισμό.
  2. Οι πετσέτες όταν είναι βρεγμένες μεταφέρουν μύκητες, όπως και οι σαγιονάρες, άρα ακόμα και αν λατρεύετε την κολλητή σας φίλη, αφήστε τις Ηavaianas στην ησυχία τους. Γιατί να αποκτήσετε μυρμηκίες; Προσοχή στα κοινά ντους σε οργανωμένες παραλίες, σε πισίνες, γενικά σε κοινόχρηστα μέρη με πολλή υγρασία.
  3. Τα αντιηλιακά έχουν ημερομηνία λήξης, και επίσης δεν είναι καθόλου ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες που δημιουργούνται κάτω από τον ήλιο. Αν δεν θέλετε να εμφανίσετε σπυράκια και ερεθισμούς, επιλέξτε το κατάλληλο αντιηλιακό σύμφωνα με τον τύπο του δέρματός σας. Ειδικά αν πάσχετε από ακμή απευθυνθείτε οπωσδήποτε σε δερματολόγο, διότι τα αντιηλιακά πολύ εύκολα μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα. Τα αντιηλιακά της Image Skin Care είναι υποαλλεργικά και ταυτόχρονα προσφέρουν στην επιδερμίδα τα συστατικά που χρειάζεται ανάλογα με τον τύπο της. Η Image Skincare διαθέτει εξειδικευμένη σειρά για ακνεϊκά δέρματα, όπου σε συνδυασμό με μια σωστή καλλυντική περιποίηση μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ακμής.
  4. Πανάδες, μικρές ή μεγαλύτερες αν δεν προσέχετε στον ήλιο εύκολα εμφανίζονται και δύσκολα θα τις αποχωριστείτε. Η λύση είναι να αποφεύγετε την έντονη ηλιακή ακτινοβολία, να μην ξεχνάτε το αντιηλιακό και σίγουρα να φοράτε καπέλο.
  5. Θεραπείες προσώπου με laser ή χημικά peelings απαγορεύονται! Φανταστείτε πως το δέρμα σας ήδη είναι εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία άρα επιβαρύνεται παραπάνω και είναι πολύ πιο ευαίσθητο από ότι τους χειμερινούς μήνες. Η θεραπεία Hydrafacial θα ενυδατώσει το πρόσωπό σας, θα το απολεπίσει ήπια και θα δώσει λάμψη χωρίς να δημιουργηθεί ερεθισμός.

*Στο δερματολογικό ιατρείο του MC Medical Center μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις κατάλληλες θεραπείες που μπορείτε να ακολουθήσετε τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως και να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε δερματικό πρόβλημα τυχόν προκύψει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.