ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Κυτταρίτιδα: Μύθοι και αλήθειες στο μικροσκόπιο


14 Ιουνίου 2016

cellulite-960.png

Παρότι η κυτταρίτιδα είναι ένα τόσο συχνό φαινόμενο, περιβάλλεται από πολλούς μύθους. Και παρότι τους έχουμε ακούσει ξανά και ξανά, έχουμε μπερδευτεί. Ο λόγος; Καλή η πληροφόρηση, αλλά όταν επέρχεται υπερπληροφόρηση, ο «σκληρός» μας παύει να αποθηκεύει σωστά!

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ας τα βάλουμε στο μικροσκόπιο κι ας αποκτήσουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα μιλώντας γι’ αυτή τη «μάστιγα» όσο πιο απλά και καθαρά γίνεται.

Μύθος: Οι άνδρες δεν έχουν κυτταρίτιδα.

Αλήθεια: Φυσικά και πιάσαμε αυτόν το μύθο πρώτο, για να χαρούμε λιγάκι! Έχουν και οι άντρες κυτταρίτιδα, μόνο που σε εκείνους εμφανίζεται κυρίως στη περιοχή του λαιμού και στο στομάχι. Η χαρά μας, βέβαια, δεν μπορεί να είναι και πολύ μεγάλη, αφού είναι, επίσης, αλήθεια πως η κυτταρίτιδα είναι πρωτίστως γυναικείο πρόβλημα.

Μύθος: Η κυτταρίτιδα είναι ανάλογη του σωματικού βάρους.

Αλήθεια: Είτε μας αρέσει είτε όχι η κυτταρίτιδα δεν ενημερώνεται για το βάρος μας πριν αποφασίσει να κάνει την εμφάνισή της γιατί δεν την αφορά και τόσο. Όσο επιλέγει τα πιο «γεμάτα» σώματα άλλο τόσο επιλέγει και τα λεπτά. Η μόνη διαφορά είναι ότι στα υπέρβαρα σώματα είναι, ίσως, πιο εμφανής.

Μύθος: Η γυμναστική μπορεί να εξαφανίσει την κυτταρίτιδα.

Αλήθεια: Στην πραγματικότητα αυτός ο μύθος έχει και μία δόση αλήθειας. Τι εννοούμε με αυτό; Το σωματικό λίπος αρχίζει να συσσωρεύεται στο σώμα από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας. Ακόμα και η συστηματική γυμναστική δεν μπορεί να επαναφέρει πλήρως στη λεία μορφή του το δέρμα, ωστόσο, μπορεί να κάψει γενικό σωματικό λίπος και να ενισχύσει τον μυϊκό τόνο. Με άλλα λόγια, μπορεί να κάνει «δουλειά» εσωτερικά και να έχουμε πιο όμορφα αποτελέσματα εξωτερικά. Tip: Συνδυάστε αεροβικές ασκήσεις (π.χ. τρέξιμο, step, ποδηλασία) με ασκήσεις για δύναμη (π.χ. βάρη για όλες τις μυϊκές ομάδες).

Μύθος: Το νερό είναι εξαιρετικά βοηθητικό για τη μείωση της κυτταρίτιδας.

Αλήθεια: Το νερό που πίνουμε καθημερινά ασφαλώς και έχει σχέση με την ενυδάτωσή μας και, όντως, το αφυδατωμένο δέρμα ευνοεί την αύξηση της κυτταρίτιδας. Όμως, το νερό που πίνουμε χρησιμοποιείται από τα ζωτικά μας όργανα, άρα δεν σχετίζεται τόσο άμεσα όσο νομίζουμε με τον φλοιό πορτοκαλιού. Αυτό που μπορεί στην περίπτωσή μας να βοηθήσει είναι η τακτική χρήση ενυδατικής κρέμας η οποία, αν μη τι άλλο, αλλάζει προς το καλύτερο την υφή. Κατά τ' άλλα, το 8-10 ποτήρια νερό τη μέρα εξακολουθεί να ισχύει αφού χωρίς τη βαθύτερη ενυδάτωση, η εξωτερική, από μόνη της, δεν έχει μεγάλη αξία.

Μύθος: Η καφεΐνη και το ανθρακικό επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Αλήθεια: Δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει πως ο καφές και τα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη αυξάνουν την κυτταρίτιδα. Αυτό δεν σημαίνει πως μπορούμε να καταλανώνουμε χωρίς κανένα έλεγχο μεγάλες ποσότητες, αλλά αυτό είναι ένας γενικός κανόνας που ισχύει για όλα –always remember: μέτρον άριστον.

Αυτό το τελευταίο πρέπει να το κρατήσουμε καλά στο μυαλό μας και χωρίς άγχος να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε αρχικά για την υγεία μας κι έπειτα για την εξωτερική μας εικόνα. Άλλωστε, η ομορφιά βγαίνει από μέσα μας... έξω!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.