ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Beauté την Κυριακή: Πότε θα ανακάμψει η επιδερμίδα από τα χθεσινά cocktails;


10 Ιουλίου 2016

Έχουμε περάσει όλες πολλές-πολλές ώρες σε μπαρ και ξέρουμε όλες πόσο εύκολα το ένα ποτό μπορεί να γίνει δύο και τρία χωρίς να το καταλάβουμε. Όμως, έχουμε ζήσει, επίσης, και την επόμενη μέρα που ενώ θέλουμε να είμαστε παραγωγικές στη δουλειά κάτι μας εμποδίζει και, γενικότερα, όλο και κάτι μας ενοχλεί, όλο και κάποιο ξέσπασμα χωρίς λόγο μπορεί να έχουμε και άλλα πολλά που, ίσως, έχετε ήδη σκεφτεί καθώς διαβάζετε αυτές τις γραμμές!

Αυτά σε σχέση με το τι συμβαίνει μέσα μας! Και τώρα θα μου πείτε, το τι συμβαίνει έξω -δηλαδή, στην εικόνα μας- δεν είναι πρόβλημα, αφού λίγο concealer και λίγο highlighter είναι αρκετά για να μη φαίνεται πουθενά η καλοπέραση της προηγούμενης βραδιάς. Πολύ σωστά! Είμαστε καλυμμένες!

Το ζήτημα είναι ότι είμαστε καλυμμένες... πολύ επιφανειακά! Διότι, σύμφωνα με τον Dr. Lancer, δερματολόγο της Kim Kardashian, της Victoria Beckham και πολλών άλλων celeb, τα ποτά που εμείς ήπιαμε σε μία και μόνο νύχτα δεν θα αφήσουν καθαρό το δέρμα και τον οργανισμό μας για τις επόμενες 30 μέρες!

ιν

Συγκεκριμένα, χρειάζονται δύο έως τέσσερις εβδομάδες για να επανέλθει ο οργανισμός στα κανονικά του επίπεδα. Και αν, για παράδειγμα, το προηγούμενο βράδυ έχουμε βρεθεί σε ένα party και καταναλώσουμε αλκοόλ, υδατάνθρακες, αλάτι και γαλακτοκομικά -ας πούμε ότι βρεθήκαμε σε ένα party που ενώ πίναμε, τρώγαμε και finger food ή πίτσα- θα χρειαστεί πραγματικά ένας μήνας για να "ηρεμήσουμε". Είναι ό,τι χειρότερο μπορούμε να κάνουμε στην επιδερμίδα μας.

Και ακόμα χειρότερο είναι το brunch της επόμενης μέρας, το οποίο συχνά περιέχει μπέικον, ζαμπόν και λευκό ψωμί. Οπότε, ακόμα κι αν χθες βράδυ ήπιατε δύο κοκτέιλ παραπάνω, μην επιδεινώσετε την κατάσταση τρώγοντας ένα πρωινό-βόμβα! Δεν θέλετε να βλέπετε το πρόσωπό σας στον καθρέφτη αφυδατωμένο και με σημάδια που μόνο "υγεία" δεν φωνάζουν για τον υπόλοιπο μήνα.

Μία λαμπερή επιδερμίδα χρειάζεται φροντίδα με κάθε τρόπο. Θυμηθείτε ότι η κακή διατροφή δεν κάνει κακό μόνο στην κοιλίτσα αλλά και στο δέρμα μας! Και μη νιώθετε ενοχές για το χθεσινό σας βράδυ. Δεν είναι ποτέ αργά για να δείξουμε αγάπη στον εαυτό μας.

PS: Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να διασκεδάσετε και με δύο ποτήρια κόκκινο κρασί!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.