ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

10 κανόνες για όμορφο δέρμα το καλοκαίρι


5 Αυγούστου 2016

Summer-Skin-Care-Tips.jpg

Ήλιος, αέρας, αλάτι είναι στοιχεία που αφυδατώνουν την επιδερμίδα. Σε συνδυασμό με το συνήθως πιο «άστατο» πρόγραμμα των διακοπών το οποίο μας αποδιοργανώνει από την καθημερινή μας ρουτίνα ομορφιάς, οδηγούμαστε συχνά σε λάθη που αφήνουν το πρόσωπό μας παραμελημένο. Απευθυνθήκαμε στην ιατρική ομάδα του MC Medical Center και σας αποκαλύπτουμε τα δέκα μυστικά τους για δέρμα χωρίς ατέλειες, όμορφο και λαμπερό.

1. Sleep Clean Απαραιτήτως να είστε συνεπής με τον καθαρισμό του προσώπου σας το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Το δέρμα αναπνέει κατά τη διάρκεια του ύπνου, και αν αφήσετε το make up τότε φράζουν οι πόροι με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τα αντιπαθητικά σε όλες μας σπυράκια και μαύρα στίγματα. Ακόμα και αν δεν έχετε πρόχειρο καθαριστικό, λίγο ελαιόλαδο σε βαμβάκι θα κάνει θαύματα: αφαιρεί τα πάντα από το δέρμα σας με απαλότητα.

2. Scrub me Η απολέπιση αφαιρεί τα νεκρά επιδερμικά κύτταρα και αφήνει το δέρμα φωτεινό και υγιές. Η θεραπεία Hydrafacial συνδυάζει την απολέπιση με καθαρισμό και ενυδάτωση, είναι ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος και πραγματοποιείται μια φορά το μήνα. Στις διακοπές σας, χρησιμοποιήστε ένα φυσικό peeling αναμειγνύοντας γιαούρτι με καρύδια σε σκόνη: τα αντιοξειδωτικά στα καρύδια ενισχύουν τον καθαρισμό και την λάμψη.

3. Ήλιος παντοκράτωρ Πάντα να φοράτε αντιηλιακό με δείκτη SPF 30 + με προστασία σε UVA & UVB ακτίνες. Η ηλιακή έκθεση μακροπρόθεσμα δημιουργεί ρυτίδες, πανάδες και πολλά δερματολογικά προβλήματα. Τα αντιηλιακά της Image SkinCare είναι υποαλλεργικά, δοκιμασμένα και στα πιο ευαίσθητα δέρματα, και διαθέτουν εξειδικευμένη σειρά για δέρματα με ακμή. Η σύσταση των αντιηλιακών προϊόντων συχνά είναι πολύ πυκνή με αποτέλεσμα να κλείνει τους πόρους και να δημιουργεί ερεθισμούς και σπυράκια, για αυτό καλύτερα να ακολουθήσετε τη συμβουλή του δερματολόγου σας. Μην ξεχάσετε τα χείλη: επίσης θέλουν προστασία, με ένα σωστό αντιηλιακό lip balm.

4. Eat healthy Το δέρμα σας δείχνει ακριβώς ό,τι τρώτε. Προτιμήστε μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C και «φτωχή» σε λιπαρά & ζάχαρη για να δώσετε περισσότερη λάμψη στο πρόσωπό σας. Επιτρέψτε στα κύτταρα του δέρματος να έχουν μια υγιή ισορροπία, επιλέγοντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, πρωτεΐνη και βιταμίνες. Καυτερά, αλάτι και τηγανητά με μέτρο.

5. Εθιστείτε στην άσκηση Τρέξιμο, yoga, περπάτημα, κολύμπι, ρακέτες, θαλάσσιο σκι,  ό,τι σας αρέσει περισσότερο αρκεί να δώσετε ώθηση στον μεταβολισμό σας και να ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σας.  Θα παρατηρήσετε αμέσως μια λάμψη στο πρόσωπο μετά από οποιαδήποτε δραστηριότητα επιλέξετε, και αυτό διότι με τον ιδρώτα και την προσπάθεια που κάνουν οι μύες αποβάλλονται οι τοξίνες.

Summer-Skin-Care-Tips

6. Beauty sleep Ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός για την υγεία του δέρματος. Προσπαθήστε να τηρείτε το οκτάωρο ύπνου κάθε βράδυ. Αν δεν κοιμάστε επαρκώς, ή δεν κοιμάστε καλά, τότε το δέρμα σας θα είναι κουρασμένο όπως και εσείς: «κρεμάει» και κάνετε σακούλες κάτω από τα μάτια.

7. Δεν ξεχνάμε το νερό Ο καλύτερος φίλος της επιδερμίδας σας  είναι το νερό. Ενυδατωθείτε. Πίνετε πολύ νερό κάθε μέρα, οπωσδήποτε οκτώ ποτήρια. Συνδυαστικά να τρώτε φρούτα και λαχανικά που έχουν υψηλή συγκέντρωση νερού, όπως καρπούζι, αγγούρι, πορτοκάλι φράουλες και πεπόνι. Επίσης το ροδόνερο σε μορφή σπρέι για το πρόσωπο μειώνει το πρήξιμο στα μάτια το πρωί, ισορροπεί το PH και ενυδατώνει την επιδερμίδα.

8. Το γέλιο κάνει καλό Μια από τις καλύτερες θεραπείες αντιγήρανσης είναι το χιούμορ. Γελάστε άφοβα, δείτε χαρούμενες ταινίες, διαβάστε ευχάριστα βιβλία και δείτε τη ζωή θετικά. Ένα όμορφο αυθόρμητο χαμόγελο «κλέβει» τουλάχιστον 5 χρόνια από την πραγματική σας ηλικία. Φανταστείτε το και σαν άσκηση των μυών του προσώπου: όταν γελάμε συσπώνται οι μύες και η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται.

9. Beach perfect hair Εκτός από το πρόσωπο, μην ξεχνάτε πως και τα μαλλιά αφυδατώνονται και καίγονται από τον ήλιο και τον αέρα. Επιλέξτε κάποιο ενυδατικό και προστατευτικό προϊόν για την παραλία, και καλό είναι να φοράτε καπέλο. Μια φορά την εβδομάδα περιποιηθείτε τα με μια μάσκα μαλλιών, θα τα βοηθήσει να διατηρήσουν τη στιλπνότητά και την γυαλάδα τους.

10. Πείτε όχι στο στρες Κλέψτε χρόνο για τον εαυτό σας, κάνοντας πράγματα που σας ευχαριστούν. Όσο περισσότερο αγχώνεστε, τόσο πιο πολύ «σπάει» το δέρμα. Αυτό συμβαίνει διότι το άγχος πυροδοτεί την παραγωγή κορτιζόλης και άλλων ορμονών που κάνουν το δέρμα πιο λιπαρό. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές διαχείρισης άγχους όπως ασκήσεις αναπνοής, διαλογισμός ή yoga, που βοηθούν στο να μειωθούν τα δυσάρεστα αυτά συναισθήματα τα οποία επιβαρύνουν τον οργανισμό σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.