ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Από την Κορέα, με αγάπη: Το βασικότερο προϊόν που χρειάζεται η επιδερμίδα μας


10 Αυγούστου 2016

korean-beauty-960.jpg

Καθαρισμός προσώπου, toner, ενυδατική κρέμα. Ας πούμε ότι αυτή είναι μία συνηθισμένη βασική beauty ρουτίνα για τέλειο δέρμα που ακολουθούν οι περισσότερες γυναίκες -και πολύ σωστά πράττουν. Όμως, από αυτή την αλυσίδα λείπει ένας πολύ πολύ πολύ ουσιαστικός κρίκος. Και το όνομα αυτού: essence. Τη σημασία της ένταξης στην καθημερινή μας ρουτίνα αυτού του προϊόντος τη μαρτυρά η ίδια η ονομασία του. Διότι, όπως γνωρίζετε αγαπητές, essence = ουσία.

Πρόκειται για ένα από τα πιο must-have προϊόντα στο όνομα του οποίου ορκίζεται όλη η Κορέα, όταν κάτι αφορά στη φροντίδα του δέρματος. Essence λοιπόν. Με την πρώτη ματιά, θα σας φανεί σαν ένα ποταπό και αναξιόπιστο μπουκαλάκι που θα μπορούσε να περιέχει στην καλύτερη περίπτωση λίγο νεράκι, όμως, στην πραγματικότητα ο σκοπός (της δημιουργίας και της χρήσης) αυτού του προϊόντος είναι πολύ σημαντικός.

Σκεφτείτε το ας πούμε σαν ένα primer που βοηθά το δέρμα να απορροφήσει καλύτερα τα άλλα προϊόντα. Αν, για παράδειγμα, χρησιμοποιείτε ένα serum για να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες σας, ένα essence είναι απολύτως essential. O λόγος που είναι απαραίτητο είναι ότι θα ενισχύσει τα επίπεδα απόδοσης της θεραπείας.

Πώς θα αυξήσει τα επίπεδα απορρόφησης κατά την ενυδάτωση του δέρματος; Είναι γεμάτο ενεργά συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ, το οποίο μπορεί να κρατήσει περισσότερες από 1000 φορές το βάρος του σε νερό. Και ο καλύτερος τρόπος για να εκμεταλλευτείτε όλα του τα οφέλη είναι να ρίξετε λίγες σταγόνες στις παλάμες σας κι έπειτα, απαλά, με ελαφρά "χτυπήματα" να εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας.

Παρότι πλέον γνωρίζουμε καλά πώς να τα χρησιμοποιήσουμε, είναι κάπως δύσκολο να ξεχωρίσουμε την ακριβή τους διαφοροποίηση από τα serum, μιας και τα essence έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν -όπως κάθε σωστό beauty product- σε διάφορες υφές, βλ. gel, λάδι κ.α. Μέχρι πρότινος δηλαδή, ήταν πιο εύκολο, αλλά τώρα οι κατασκευαστές τους έχουν αρχίσει να τα εμπλουτίζουν με όλο και περισσότερα συστατικά και οι τελικές τους εκδοχές είναι αρκετές.

Πολύ ωραίο είναι αυτό, βέβαια, αφού ένα και μόνο προϊόν σε μία και μόνο version είναι πολύ δύσκολο, έως αδύνατο, να μπορεί να καλύψει όλους τους τύπους επιδερμίδας.

Μην σκέφτεστε ότι πρόκειται για άλλο ένα προϊόν στην αγορά. Προτιμήστε να κάνετε τη σκέψη: Ένα απαραίτητο προϊόν έχει βγει στην αγορά -γιατί μάλλον αυτή είναι η αλήθεια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.