ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να κάνετε layering με τις κρέμες προσώπου


TSVIGKOU

15 Νοεμβρίου 2016

lanvin-bwss17-029.jpg

Κορίτσια μου, θέλω ψυχραιμία και συγκέντρωση για να καταλάβετε όλα αυτά τα προϊόντα που χρειάζονται, πότε μπαίνουν και αν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε εσείς.
Αρχικά πρέπει να σκεφτείτε ότι έξω υπάρχουν δισεκατομμύρια γυναίκες και κάθε μία έχει διαφορετικές ανάγκες. Κάποιες έχουν λιπαρό δέρμα, άλλες έχουν ξηρό, κάποιες έχουν σακούλες στα μάτια, άλλες έχουν σπασμένα αγγεία στις ρινοπαρειακές...Οι περιπτώσεις είναι διαφορετικές και κάθε μία πρέπει να αντιμετωπίσει το "πρόβλημά" της με συγκεκριμένα προϊόντα.
Αν πρέπει να ορίσουμε έναν γενικό κανόνα για την καθημερινή μας περιποίηση, τότε αυτός λέει ότι πρέπει να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με ειδικό καθαριστικό ουδέτερου pH, να εφαρμόζουμε το serum πρωί, βράδυ καθώς και την ενυδατική μας κρέμα.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά και ας αναλύσουμε ποια είναι η χρήση τους, πότε χρησιμοποιούνται και σίγουρα θα καταλάβετε αν τα χρειάζεστε ή όχι.

Καθαριστικά μαντηλάκια: Θα λέγαμε ότι είναι η εύκολη, γρήγορη λύση για να ξεβάφεστε. Συνήθως τα μαντηλάκια δεν καθαρίζουν εντελώς την επιδερμίδα μας.
Γαλάκτωμα ή Νερό Ντεμακιγιάζ(micellar water): Το νερό, σε πολλά προϊόντα θα το διαβάσετε και ως micellar water είναι ιδανικό για ντεμακιγιάζ, όπως και το γαλάκτωμα. Κάποιες γυναίκες νιώθουν αναζωογόνηση με τη χρήση νερού, ενώ κάποιες άλλες με το γαλάκτωμα. So it's up to you!
Σαπούνι Προσώπου: Αρκετές γυναίκες αισθάνονται ότι το πρόσωπο καθαρίζει τέλεια με τη χρήση σαπουνιού. Εννοείται ότι συνιστάται η χρήση σαπουνιού φιλικό προς την επιδερμίδα του προσώπου.
Serum: Είναι το προϊόν που προηγείται της κρέμας, καθώς προετοιμάζει την επιδερμίδα σας για να εισχωρήσει καλύτερα η ενυδατική σας. Σαφώς χαρίζει λάμψη και αναζωογόνηση.
Κρέμα ημέρας/νυχτός: Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, τις ανάγκες της και την ηλικία σας θα πρέπει να βρείτε την ενυδατική κρέμα που σας ταιριάζει. Πολλές φορές δεν είναι απαραίτητο η κρέμα ημέρας και νυχτός να είναι διαφορετικά προϊόντα.
Serum και Κρέμα Ματιών: Η περιοχή των ματιών είναι τρομερά ευαίσθητη, γι αυτό το λόγο χρειάζεται ξεχωριστή, καθημερινή περιποίηση με εξειδικευμένα προϊόντα.
Μάσκα: Μία φορά την εβδομάδα καλό είναι να κάνουμε μάσκα προσώπου. Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε ενυδάτωση, λάμψη, αναζωογόνηση επιλέγουμε και τα συστατικά που θα περιέχονται στο προϊόν.
Scrub: Καμία μάσκα δε δρα αν δεν έχει γίνει πρώτα απολέπιση προσώπου. Άρα όταν θέλουμε να κάνουμε μάσκα ή γενικότερα θέλουμε να απαλείψουμε την επιδερμίδα μας από νεκρά κύτταρα κάνουμε scrub με το κατάλληλο προϊόν, που ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας μας.
Face Mist: Είναι το προϊόν που αναζωογονεί την επιδερμίδα σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ακόμα και πάνω από το μακιγιάζ σας. Επειδή αναζωογονεί την επιδερμίδα, οι ειδικοί προτείνουν να το χρησιμοποιούμαι και πριν από την κρέμα μας, μετά από το serum. Προετοιμάζει ακόμα καλύτερα την επιδερμίδα λένε για την ενυδατική κρέμα.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι τρομερό για την παραλία και για να κάνετε πιο φυσικό το makeup σας, σε περίπτωση που είναι έντονο. Απλά ψεκάστε από πάνω και ταμπονάρετε ελαφρώς.

Αν απορείτε μετά από όλα τα παραπάνω προϊόντα, αν πρέπει να δώσετε το μισθό σας για να προμηθευτείτε ένα από τα παραπάνω, θα σας πω ότι μάλλον δε χρειάζεται. Βρείτε τις ανάγκες της επιδερμίδας σας, ρωτήστε ειδικούς ομορφιάς και αγοράστε τα απαραίτητα προϊόντα που χρειάζεται πραγματικά η επιδερμίδα σας. Μην ξεχνάτε ότι πάντα υπάρχουν διαθέσιμα δειγματάκια, τα οποία αν τα χρησιμοποιείτε καθημερινά θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν αξίζει να αγοράσετε το συγκεκριμένο προϊόν ή όχι!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.