ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

H αισθητικός μου: Όλες οι συμβουλές για να είμαστε όμορφες και τα Χριστούγεννα


13 Δεκεμβρίου 2016

close-up-1834381-960-720.jpg

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να ανανεωθούμε άμεσα - τόσο περιποιήσεις σε ένα Ινστιτούτο Αισθητικής, όσο και κούρες, μόνες μας στο σπίτι.
Ο Δεκέμβριος, άλλωστε, είναι ο μήνας που μας επιτρέπει να κάνουμε τις αποτελεσματικές,  «μαγικές», κούρες ανανέωσης με βάση τα οξέα φρούτων. Οι συγκεκριμένες θεραπείες απαλύνουν τα σημάδια της κούρασης, τις δυσχρωμίες, τη θαμπάδα του δέματος και δίνουν μία φρέσκια και φωτεινή όψη γεμάτη λάμψη, υγεία και ζωντάνια, ό,τι ακριβώς, δηλαδή, έχουμε ανάγκη για το μακιγιάζ του ρεβεγιόν.
Ακόμα και στις περιπτώσεις του ευαίσθητου και αφυδατωμένου δέρματος, μία κούρα βαθιάς ενυδάτωσης θα δώσει στο δέρμα την υγρασία και τη λάμψη που απαιτούν οι ημέρες των Χριστουγέννων, και όχι μόνο.
Αν πάλι, δεν έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε ένα εξειδικευμένο Ινστιτούτο, τότε μπορείτε να κάνετε, στο σπίτι, ένα πίλινγκ με το κατάλληλο προϊόν και μία μάσκα ενυδάτωσης ή σύσφιξης, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Μερικά  tips για την παραμονή του ρεβεγιόν:
Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια του πρωινού, όταν θα βρείτε λίγο χρόνο, κάντε ένα πολύ προσεκτικό πίλινγκ σε όλο το πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ και αφού το αφαιρέσετε σχολαστικά, βάλτε παντού μία ισχυρή ενυδατική μάσκα προσώπου. Έπειτα, αφαιρέστε τη, σύμφωνα με τις οδηγίες της, απλώστε την κρέμα ματιών, καθώς και μία πλούσια ενυδατική κρέμα σε αρκετή ποσότητα, περισσότερη απ’ ότι συνήθως, και αφήστε την, μέχρι τη στιγμή που θα κάνετε το μακιγιάζ σας.

Tip για ξεκούραστο βλέμμα:
Βάλτε σε ένα μπολ, δύο φακελάκια πράσινο τσάι, ρίξτε βραστό νερό και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, πάρτε τα φακελάκια από το υγρό τσάι και τοποθετήστε τα στην κατάψυξη, για να γίνουν μία υπέροχη μάσκα ματιών. Τοποθετήστε τα, στα βλέφαρα σας για 10 λεπτά, λίγο πριν από το μακιγιάζ σας και αφήστε τα να δράσουν, έτσι ώστε να σας χαρίσουν λαμπερό και ξεκούραστο βλέμμα. 

Tip για ένα τέλειο αποτέλεσμα μακιγιάζ:
Αφού καθαρίσετε, σχολαστικά, το δέρμα σας και αφαιρέσετε την περιττή ποσότητα ενυδατικής κρέμας που έχει απομείνει, περνάτε την επιδερμίδα σας με λοσιόν και βάζετε έναν ορό, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας και τον στόχο - τις ανάγκες σας. Αν για παράδειγμα, βάλετε έναν ορό σύσφιξης και έχετε λιπαρό δέρμα, τότε θα πρέπει να απλώσετε γρήγορα το makeup, πριν στεγνώσει ο ορός, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία ομοιόμορφη επιφάνεια σε όλο το πρόσωπο και στην περιοχή των ματιών, αφού προηγουμένως, βέβαια, έχετε βάλει κρέμα ματιών.
Για την περιοχή γύρω από τα μάτια, χρησιμοποιήστε, μετά την κρέμα ματιών, ένα κονσίλερ το οποίο θα πρέπει να είναι ή στον ίδιο τόνο με το δέρμα σας ή έναν με δυο τόνους πιο ανοιχτό. 
Εάν το δέρμα είναι πολύ αφυδατωμένο και με ρυτίδες, τότε θα χρησιμοποιήσουμε έναν πολύ ενυδατικό ορό, που θα απλώσουμε σε όλο το πρόσωπο. Κατόπιν θα αναμείξουμε λίγη από την ενυδατική μας κρέμα με το makeup που θα χρησιμοποιήσουμε και θα απλώσουμε πολύ προσεκτικά, κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ. Με τον τρόπο αυτό, το δέρμα θα παραμείνει ενυδατωμένο για πολλές ώρες και οι ρυτίδες δεν θα διαγράφονται τόσο έντονα, μετά από λίγη ώρα.
Πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα πίλινγκ και μία μάσκα προσώπου με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι σας.
Προσθέστε σε ένα μικρό μπολ, από το βράδυ, μία κουταλιά του γλυκού κουάκερ και λίγο ξινόγαλο ή γιαούρτι, ώστε να γίνει μία ομοιόμορφη μάζα. Αφήστε το μείγμα όλο το βράδυ και την επόμενη ημέρα, χρησιμοποιήστε το για να κάνετε ένα ήπιο πίλινγκ που θα σας χαρίσει λάμψη και φωτεινότητα. 
Μπορείτε, επίσης, να φτιάξετε ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, μία μάσκα προσώπου. Για αφυδατωμένο δέρμα, φτιάξτε μία μάσκα με ½ κουταλιά του γλυκού μέλι, ½ κουταλιά κρόκο αυγού, λίγο αμυγδαλέλαιο και μία κουταλιά καολίνη.
Για λιπαρό δέρμα με ανοιχτούς πόρους, χτυπήστε σαν μαρέγκα ένα ασπράδι αυγού, στύψτε τον χυμό από ½ λεμόνι και προσθέστε άργιλο. Ανακατέψτε και απλώστε το μείγμα στην επιδερμίδα σας. Αυτή η μάσκα θα καθαρίσει το δέρμα σας, θα σφίξει τους πόρους και θα προσφέρει, άμεσα, υπέροχη λάμψη.
Σας ευχόμαστε ολόψυχα χαρούμενες γιορτές, με υγεία και ευτυχία για την καινούργια χρονιά. Και μην ξεχνάτε: η ομορφιά είναι μέσα μας και γύρω μας, αν ανοίξουμε τα μάτια!

Μαίρη Αργείτου www.mariaargeitou.gr Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-6742622

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.