ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αν έχουμε ακμή τελικά βάζουμε foundation;


TSVIGKOU

11 Ιανουαρίου 2017

dsquared-bss15-031.jpg

Αν έχετε ακμή στο πρόσωπό σας, αρχικά θα πρέπει να επισκεφθείτε ένα γιατρό για να σας δώσει την κατάλληλη θεραπεία. Επίσης σε περίπτωση που ο γιατρός σας συστήσει ειδικά, φαρμακευτικά καλλυντικά τότε θα πρέπει να επιλέξετε τα συγκεκριμένα. Γενικότερα ό,τι σας προτείνει ο γιατρός αυτό ακολουθείτε και δεν επηρεάζεστε από καμία άλλη γνώμη.

Όταν ένα πρόσωπο έχει ακμή ή υπάρχει κάποιο ανεπιθύμητο σπυράκι είναι λάθος η θεωρία που υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να το καλύπτουμε καθώς δεν αναπνέι η επιδερμίδα ή μπορεί να βγάλουμε ακόμα περισσότερα σπυράκια. Αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε προϊόντα για κάλυψη απλά πρέπει  να προσέχουμε τα εξής:

  • Καθαρίζουμε πάντα με απαλές κινήσεις το πρόσωπό μας και απλώνουμε τα προϊόντα, σε καθαρή επιδερμίδα.
  • Όταν γυρνάμε σπίτι μας αφαιρούμε makeup με ειδικό καθαριστικό και απαλές κινήσεις. Σε καμία περίπτωση δε ματώνουμε τα σπυράκια.
  • Όταν καλύπτουμε τα σπυράκια, η ποσότητα είναι μικρή. Να θυμάστε ότι θέλετε ίσα-ίσα να δημιουργήσετε ομοιόμορφη επιδερμίδα. Όσο περισσότερο προϊόν βάλετε, τόσο περισσότερη δύναμη θα ασκήσετε μετά για να αφαιρέσετε το προϊόν και αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο πρόσωπο.
  • Προσέχετε να είναι καθαρά και να τα χρησιμοποιείτε αποκλειστικά και μόνο εσείς τα πινέλα ή τα σφουγγαράκια του προσώπου σας.
  • Αν ένα σπυράκι έχει ερεθιστεί-έχει ματώσει-αποφύγετε την κάλυψή του.
  • Μη φοβάστε να καλύπτετε σημάδια ακμής.

Για την επιλογή του foundation συστήνονται τα παρακάτω:

Αποφύγετε foundation σε μορφή stick. Για να γίνει η σύσταση του συγκεκριμένου προϊόντος, χρησιμοποιούνται συστατικά τα οποία δεν ενδείκνονται για πρόσωπα με ακμή. Επίσης τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι πιο βαριά από ένα foundation σε υγρή μορφή, αυτό σημαίνει ότι το πρόσωπό σας δε θα αναπνέει και οι πόροι σας θα κλείσουν. Κάτι που δεν είναι τόσο καλό για το δικό σας τύπο επιδερμίδας. 

Foundation με shimmer. Όταν ένα προϊόν, χαρίζει λαμπερή επιδερμίδα-κάτι που έχουν και τα bronzers, terracotta και πολλά ρουζ- συνήθως περιέχει 
οξυχλωριούχο βισμούθιο, το οποίο αντενδείκνυται για χρήσε σε πρόσωπα που αντιμετωπίζουν ακμή. Αν πάλι θέλετε οπωσδήποτε λαμπερή επιδερμίδα δοκιμάστε να ανακατέψετε serum με makeup και αν δεν είστε ικανοποιημένη χρησιμοποιήστε το συγκεκριμένο προϊόν απλά σιγουρευτείτε ότι έχετε καθαρίσει καλά το πρόσωπό σας πριν και μετά τη χρήση του.

Oil-Free προϊόντα. Γενικότερα να έχετε στο μυαλό σας ότι όπου διαβάζετε oil-free σύσταση ή νερό-water σα βασικό συστατικό, αυτό το προϊόν πρέπει να επιλέγετε. Τα foundations με νερό είναι ιδανικά για εσάς, καθώς δεν προκαλούν ερεθισμούς. Επίσης αν αναγράφονται οι λέξεις "non-comedogenic"-"μη δημιουργία μαύρων στιγμάτων" μη διστάσετε να το επιλέξετε.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.