ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τι πρέπει να προσέχετε για να αποφύγετε τα σπυράκια στο πρόσωπό σας;


TSVIGKOU

27 Ιανουαρίου 2017

valli-bss15-044.jpg

Προσέξτε ιδιαίτερα όλα όσα ακολουθούν παρακάτω και εφαρμόστε τα, για να δείτε άμεσα αποτελέσματα. Μπορεί να σας φανούν κάπως βαρετά και χρονοβόρα, ωστόσο αξίζει να τα ακολουθήσετε.

Αν έχουμε ακμή τελικά βάζουμε foundation;

  1. Να πλένετε τα πινέλα σας και τα σφουγγάρια σας εβδομαδιαία. Καθαρά πινέλα-σφουγγάρια σημαίνει λιγότερα βακτήρια και σπυράκια. Άρα, αξίζει τον κόπο
  2. Να φυλάτε τα πινέλα σας και τα σφουγγάρια σας, σε ειδικές θήκες οι οποίες είναι καθαρές και να μην αμελείτε να πλένετε ακόμα και αυτές τις θήκες σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ'ότι πλένετε τα πινέλα σας.
  3. Μην πετάτε τα πινέλα σας ή τα σφουγγάρια σας στην τσάντα σας. Να τα βάζετε σε ειδικό, καθαρό τσαντάκι ή στη θήκη τους η οποία είναι καθαρή. Η τσάντα σας μέσα είναι εστία μικροβίων, σίγουρα λοιπόν δε θέλετε να έχετε εκτεθειμένα τα πινέλα σας εκεί μέσα!
  4. Προσοχή με το τηλέφωνο, ιδιαίτερα αν είστε fan της ομιλίας. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει να μένει foundation στην οθόνη, μετά από κάποια ομιλία σας. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει με ένα αντιβακτηριδιακό να καθαρίσετε την οθόνη, για να χρησιμοποιήσετε ξανά το κινητό σας. Διαφορετικά χρησιμοποιήστε handsfree.
  5. Μην αφήνετε τους φίλους σας να χρησιμοποιούν τα καλλυντικά σας. Αν θέλετε να τα μοιράζεστε, τότε να ξέρετε ότι μοιράζεστε και ανταλλάσσετε και τα βακτήρια μεταξύ σας. 
  6. Πρώτα να κάνετε τα μαλλιά σας και μετά να ξεκινάτε το μακιγιάζ. Η υψηλή θερμοκρασία που πηγαίνει στο πρόσωπό σας, όταν φτιάχνετε τα μαλλιά σας δημιουργεί περιβάλλον για δημιουργία βακτηρίων. Γι αυτό λοιπόν φτιάχνετε τα μαλλιά σας, όταν ακόμη δεν έχετε βάλει ούτε concealer, στο πρόσωπό σας.
  7. Μη χρησιμοποιείτε προϊόντα σώματος, στο πρόσωπό σας. Συνήθως αυτά τα προϊόντα είναι λιπαρά και περιέχουν οινόπνευμα, θα πετύχετε ενυδάτωση, παράλληλα όμως θα γεμίσετε σπυράκια, ιδιαίτερα αν αντιμετωπίζετε ακμή.
  8. Να αλλάζετε συχνά τα σεντόνια σας και να τα αερίζετε. Όσο καθαρό και αν είναι το πρόωπό σας, αν όταν πάτε να ξαπλώσετε τα σεντόνια και οι μαξιλαροθήσες δεν είναι καθαρά, τα βακτήρια θα έρθουν στο πρόσωπό σας. Είναι εξίσου σημαντικό να τα αερίζετε κι όλας!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.