ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ο σωστός τρόπος να ξυρίσετε την ευαίσθητη περιοχή σας


TSVIGKOU

21 Οκτωβρίου 2017

4757bc42565aa0bae82ee2cc7d30104d-bedhead-lazy-days.jpg

 

Ακολουθεί ένας step-by-step οδηγός για τέλειο ξύρισμα από την αρχή μέχρι το τέλος. 

  1. Κουρέψτε τις τρίχες
    Το ξύρισμα θα είναι ευκολότερο αν αρχικά κουρέψουμε τις τρίχες. Με ένα μικρό ψαλιδάκι, τις τραβάμε ώστε να έχουν μήκος και κόβουμε μερικά εκατοστά τους.
  2. Απολέπιση
    Με ένα σφουγγάρι-ακόμα και σφουγγάρι απολέπισης-και ένα scrub με μικρούς κόκκους κάνουμε απαλό μασάζ στο δέρμα. Με την απολέπιση, όταν ξυριζόμαστε προσεγγίζουμε ακόμα πιο κοντά τη ρίζα.
    Αποφεύγουμε σκληρά scrub και άγριες κινήσεις, καθώς μπορεί να προκαλέσουμε ερεθισμούς ή ακόμα και βλάβες στην περιοχή.

    [gallery-717088]
     
  3. Κρέμα ξυρίσματος
    Εφαρμόστε μια γενναιόδωρη ποσότητα κρέμας ξυρίσματος στις περιοχές που θέλετε να ξυρίσετε. Επιλέγουμε μια κρέμα ξυρίσματος χωρίς άρωμα για την περιοχή, καθώς οι κρέμες με άρωμα μπορούν να ερεθίσουν το λεπτό δέρμα.
  4. Ξύρισμα
    Κρατάμε το δέρμα τεντωμένο και ξυρίζουμε προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών, για να αποφύγουμε την ερεθιστικότητα του θυλακίου της τρίχας. Ξυρίζουμε μικρές περιοχές και ελέγχουμε κάθε φορά.
  5. Ξεπλένουμε
    Με χλιαρό νερό αφαιρούμε την κρέμα ξυρίσματος και στεγνώνουμε με καθαρή πετσέτα.
  6. Ενυδάτωση
    Επιλέγουμε λοσιόν χωρίς άρωμα και φοράμε άνετα ρούχα. Αν σκοπεύουμε να βγούμε έξω, ρίχνουμε πούδρα στην περιοχή για να αποφύγουμε το τρίψιμο και τους ερεθισμούς. Διαφορετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ενυδατικό λάδι σώματος, που δεν περιέχει άρωμα.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.