ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Δύο συστατικά που χρειάζεται να αποφεύγετε στη βάση, αν έχετε σημάδια στο πρόσωπο


TSVIGKOU

20 Νοεμβρίου 2017

c1545611c3aa2a6e50a28b3afb97e609.jpg

 

Σαφώς η "λύση" έρχεται μέσα από το μακιγιάζ, όπου οι γυναίκες προσπαθούν να κρύψουν τα σημάδια και τα σπυράκια που υπάρχουν στο δέρμα τους.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους το μακιγιάζ και συγκεκριμένα κάποια από τα συστατικά που περιέχονται σε προϊόντα μπορούν να κάνουν το δέρμα χειρότερο. Ο λόγος για δύο συστατικά, σιλικόνη και μαρμαρυγία.

"Η σιλικόνη μπλοκάρει τους πόρους και το δέρμα δεν αναπνέει", αναφέρει χαρακτηριστικά η δερματολόγος Debra Jaliman.
Από την άλλη τα φωτοαντανακλαστικά μικρά σωματίδια μαρμαρυγίας που συναντάμε συνήθως στις πούδρες ερεθίζουν το ευαίσθητο δέρμα. Τα σωματίδια είναι σκληρά για τέτοιους τύπους δέρματος. 

Σε γενικές γραμμές η δερματολόγος προτείνει για το μακιγιάζ των ατόμων που υποφέρουν από σημάδια και σπυράκια, τον κανόνα που λέει "Less is More" ή αλλιώς, όσο λιγότερο τόσο καλύτερο. Αν πρέπει να καλύψετε σημάδια, συμβουλευτείτε τη γνώμη του δερματολόγου σας αρχικά και ύστερα προτιμήστε oil-free προϊόντα και πάντα να χρησιμοποιείτε αντηλιακό για να προστατεύετε το δέρμα σας.

Στην gallery που ακολουθεί ανακαλύψτε προϊόντα κατάλληλα για ακμιακά δέρματα.

[gallery-717383]

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.