ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η ηλικία που πρέπει να χρησιμοποιούμε αντιγηραντικά προϊόντα είναι αρκετά μικρότερη από αυτή που νομίζουμε


TSVIGKOU

16 Δεκεμβρίου 2017

abd4bcbad06f8df5140dab1ded08228f-older-women-hairstyles-modern-hairstyles.jpg

 

Η περιποίηση της επιδερμίδας είναι ένα μεάλο, ατελείωτο κεφάλαιο για κάθε γυναίκα. Η αναζήτηση προϊόντων που ταιριάζουν στον τύπο δέρματος και καλύπτουν τις ανάγκες δε σταματάει ποτέ. Γιατί ακόμα και αν έχουμε βρει τι ακριβώς μας ταιριάζει, σίγουρα προκύπτει κάτι νέο που μπαίνουμε στον πειρασμό να δοκιμάσουμε, με σκοπό να δούμε ορατά αποτελέσματα στην επιδερμίδα μας.

Ένα μεγάλο ερώτημα που απασχολεί πολλές γυναίκες είναι πότε πρέπει να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν αντιγηραντικά προϊόντα. Επικρατεί η άποψη ότι καλό είναι να τα αποφεύγουμε μέχρι κάποια ηλικία, καθώς μπορεί να είναι επιθετικά τα συστατικά που περιέχονται για νεανικές επιδερμίδες. Από την άλλη υπάρχει και η άποψη ότι η πρόληψη είναι το παν, ακόμα και στο κεφάλαιο της περιποίησης.

Ποια είναι η λύση λοιπόν.

Η δερματολόγος Mary Lupo συμβουλεύει ότι ποτέ δεν είναι αργά να χρησιμοποιήσουμε αντιγηραντικά προϊόντα. "Αν μιλάμε για αντηλιακή προσταστία, καλό είναι να την ξεκινάμε από την πρώτη ημέρα που γεννιόμαστε" αναφέρει χαρακτηριστικά.

"Η πρόληψη είναι το κλειδί", λέει. "Από τη στιγμή που εσείς βλέπετε τις κλινικές βλάβες, να ξέρετε ότι η κυτταρική βλάβη έχει συμβεί εδώ και χρόνια."

Το αντηλιακό είναι το trick στις γηραντικές επιπτώσεις από τον ήλιο τις πρώτες δεκαετίες στην προστασία του δέρματος σας. Επιπλέον η Dr Lupo συνιστά την εισαγωγή αντιοξειδωτικών στην ρουτίνα της περιποίησης της επιδερμίδας από τα είκοσι, για να αποφύγουμε την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

[gallery-717789]

Τα οξειδωτικά μπορούν να εισχωρήσουν στο σώμα μέσω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του καπνού των τσιγάρων. Επιπλέον οι ελεύθερες ρίζες παράγονται από το σώμα μέσω φυσιολογικών κυτταρικών διεργασιών (όπως η αναπνοή), σε φλεγμονώδεις αντιδράσεις, σε ιούς και τραυματισμούς. Κάποιοι από αυτούς, ωστόσο, μπορούν να οδηγήσουν σε κυτταρική βλάβη (συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του δέρματος) και σε κάποιους τύπους καρκίνων. Καθώς μεγαλώνουμε, σημειώνει ο Dr Lupo, η ικανότητά μας να εξουδετερώνουμε αυτά τα οξειδωτικά ελεύθερων ριζών μειώνεται.

Τα αντιοξειδωτικά, όπως οι βιταμίνες C και E, συμβάλλουν στην πρόληψη ή την αποτροπή της βλάβης των κυττάρων και όταν περιλαμβάνονται σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας ή συμπληρώματα, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των σημείων γήρανσης.

 

Δείτε στην gallery που ακολουθεί διάσημες άνω των 40.

[gallery-717830]

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.