ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τι είναι το argan oil και πώς το χρησιμοποιούμε;


TSVIGKOU

30 Απριλίου 2018

shifaaz-shamoon-300079-unsplash.jpg

Το argan oil είναι ευρέως γνωστό για τους εξής λόγους:

Είναι εμπλουτισμένο με πολύτιμα συστατικά. Συγκεκριμένα είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη E, Ω-3 λιπαρά οξέα. Πολλοί δερματολόγοι το αποκαλούν super food της επιδερμίδας.

Ενυδατώνει ακόμα και τα πιο ξηρά δέρματα. Είναι το ιδανικό, ενυδατικό προϊόν με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, το οποίο μπορούμε να εφαρμόσουμε ακόμα και στο κόκκινο, ερεθισμένο δέρμα. Πολλές γυναίκες αναφέρουν χαρακτηριστικά πως "κανένα άλλο προϊόν δε συγκρίνεται μαζί του στο θέμα της ενυδάτωσης". 

Έχει την ιδιότητα να μη φράζει τους πόρους, κάτι που αναζητάμε όλες στην περιποίηση κυρίως του προσώπου. Αρκετοί αποφεύγουν να εφαρμόζουν λάδι στα πρόσωπά τους. Ωστόσο το συγκεκριμένο έχει τη δυνατότητα να εξισορροπεί τη φυσική παραγωγή λιπαρότητας στην επιδερμίδα και έτσι αποτρέπει την ακμή. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή της ακμής και η βιταμίνη Ε μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση σημαδιών. Είναι κατάλληλο ακόμα και σε άτομα με ευαίσθητες δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα, ψωρίαση.

Τέλος αποδεδειγμένα το argan oil έχει και αντιγηραντική δράση, λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχονται και μπορούν να επουλώσουν το ερεθισμένο δέρμα. Σκεφτείτε ότι η δράση του μοιάζει με αυτή των αντιγηραντικών serum.

Αν αναρωτιέστε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε ως:

  1. Ορός προσώπου, πριν την κρέμα, σε καθαρό πρόσωπο.
  2. Ενυδατώστε το σώμα σας, μετά το μπάνιο.
  3. Κάνετε μάσκα μαλλιών με argan oil κυρίως στις άκρες και αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά. 
  4. Σε DIY συνταγές που χρειάζονται ενυδατικό λάδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το argan oil.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.