ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η αισθητικός μου: Τα SOS για την αντηλιακή προστασία


22 Μαΐου 2018

ryan-christodoulou-627843-unsplash.jpg
 
Το βασικό λάθος που συνήθως γίνεται είναι ότι ξεχνάμε την επανάληψη του αντηλιακού. Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι τα αντηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας δεν χρειάζονται επανάληψη εφαρμογής, αλλά αυτό είναι λάθος. Αν για παράδειγμα το καλοκαίρι έχετε φορέσει το αντηλιακό σας στις 8-9 το πρωί που πάτε στο γραφείο και φεύγετε από αυτό στις 5 το απόγευμα, θα πρέπει μισή ώρα νωρίτερα να ξαναβάλετε αντηλιακό. 
 
Πολύ συχνά με ρωτούν, «πώς μπορώ να βάλω το αντηλιακό πάνω από το μακιγιάζ;». Γι’ αυτή την περίπτωση υπάρχουν προϊόντα σε μορφή πούδρας compact, όπως αυτή της Heliocare SPF 50, που καθώς ανανεώνετε το αντηλιακό σας, ταυτόχρονα διορθώνετε και τις τυχόν αλλοιώσεις του μακιγιάζ σας. Γι’ αυτό η συμβουλή μου είναι να υπάρχει πάντα στην τσάντα μας το αντηλιακό, σαν φύλακας άγγελος. 
 
Ένα άλλο λάθος που κάνουμε είναι ότι ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακό στην εξωτερική επιφάνεια των χεριών, στον λαιμό και στο ντεκολτέ. Θα ήθελα να επισημάνω ότι η ηλικία μας φαίνεται πρώτα από αυτά ακριβώς τα σημεία, γι’ αυτό πρέπει να βάλουμε στην καθημερινή μας φροντίδα τόσο την αντηλιακή προστασία όσο και την περιποίησή τους. 
 
Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η υπεριώδης ακτινοβολία περνάει μέσα στο νερό, οπότε, όταν ιδρώνουμε ή κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακό ανθεκτικό στο νερό (water resistant). Όταν βγαίνουμε από τη θάλασσα ή την πισίνα, ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με νερό και κατόπιν βάζουμε το αντηλιακό μας, ανεξάρτητα από τον χρόνο που έχει περάσει από την προηγούμενη χρήση του.
 
Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι το αντηλιακό το βάζουμε 20-30 λεπτά πριν εκτεθούμε στον ήλιο και ότι διαρκεί 2½ - 3 ώρες. 
 
Ακόμη ένα σημαντικό λάθος που κάνουμε είναι ότι νομίζουμε πως μέσα στο αυτοκίνητο είμαστε προστατευμένοι από τον ήλιο. Το αυτοκίνητο είναι μια «παγίδα», διότι όλα του τα σημεία αντανακλούν την υπεριώδη ακτινοβολία και έτσι δεχόμαστε έμμεσα την επίδρασή της, προπαντός τα χέρια που κρατούν το τιμόνι. 
 
Άλλη μια «παγίδα», κατά τις ώρες 11 π.μ.-4 μ.μ., είναι πως όταν καθόμαστε κάτω από μια ομπρέλα που είναι τοποθετημένη είτε στην άμμο, είτε δίπλα στην πισίνα ή τη θάλασσα, είτε σε οποιαδήποτε επιφάνεια που αντανακλά την υπεριώδη ακτινοβολία, η προφύλαξη που έχουμε από τον ήλιο και τις επιπτώσεις του είναι μόνο 20%. Έχω την εικόνα μιας μαμάς με το ολόγυμνο μωράκι της κάτω από την ομπρέλα στη 1 το μεσημέρι. Φαντάζομαι πως αυτή η μητέρα νόμιζε πως είχε προστατευμένο το μωρό της! 
 
Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη συζήτηση για το γεγονός ότι ενώ ζούμε στην Ελλάδα, που έχει μεγάλη ηλιοφάνεια, εντούτοις διαπιστώνεται έλλειψη βιταμίνης D τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Γενικώς το 90% της βιταμίνης D που χρειάζεται ο οργανισμός μας συντίθεται από την έκθεση στον ήλιο και η διατροφή λειτουργεί απλώς επικουρικά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορούμε να εκθέτουμε το δέρμα μας απροστάτευτο στον ήλιο. Μισή ώρα την ημέρα έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, τον χειμώνα οποιαδήποτε ώρα και μισή ώρα το καλοκαίρι πριν τις 11 το πρωί και μετά τις 4 το απόγευμα, είναι αρκετός χρόνος για τη σύνθεση της βιταμίνης D. Ποτέ μεταξύ 11 π.μ.-4 μ.μ., διότι ο ήλιος είναι πολύ δυνατός. Αν τηρήσουμε αυτόν τον κανόνα, τότε θα έχουμε τις ευεργετικές επιδράσεις του ήλιου για τη σύνθεση της βιταμίνης D και συγχρόνως θα προστατεύουμε την επιδερμίδα μας από τη φωτογήρανση και τον καρκίνο του δέρματος. 
 
Τέλος, η επιμονή μου να συστήνω την προστασία και φροντίδα του ντεκολτέ επιβεβαιώνεται περίτρανα από την εταιρεία Guinot, που δημιούργησε ένα ειδικό προϊόν γι’ αυτό το σημείο. Το γυναικείο ντεκολτέ πάντα τραβά τα βλέμματα! Είναι όμως μια περιοχή που επειδή είναι λεπτότερη από εκείνη του προσώπου, είναι ευάλωτη στις επιπτώσεις του χρόνου. Γι' αυτό ο οίκος Guinot δημιούργησε τη Longue Vie Décolleté, μια αποτελεσματική αντιγηραντική φόρμουλα, ειδικά σχεδιασμένη για το ντεκολτέ, η οποία: α) Λειαίνει την επιδερμίδα και γεμίζει τις γραμμές αφυδάτωσης, β) βοηθά στην αποκατάσταση της σφριγηλότητας συνθέτοντας ελαστικές ίνες που ενισχύουν τους ιστούς στήριξης του δέρματος, γ) αναπλάθει το δέρμα λόγω των 56 κυτταρικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την κυτταρική δραστηριότητα και τη μακροζωία. Καλό είναι να την εφαρμόζετε καθημερινά πρωί ή/και βράδυ σε ολόκληρο το ντεκολτέ.
 
Μαίρη Αργείτου, www.mariaargeitou.gr. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 674 2622. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.