4+1 συνήθειες που γερνάνε την επιδερμίδα μας

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

4+1 συνήθειες που γερνάνε την επιδερμίδα μας

Έχετε αναρωτηθεί γιατί κάποιες γυναίκες φαίνονται πιο νέες, ενώ κάποιες άλλες μεγαλύτερες από ό,τι πραγματικά είναι; Σίγουρα η απάντηση βρίσκεται στα γονίδια, αλλά όχι μόνο. Ο τρόπος ζωής έχει άμεσο αντίκτυπο στην επιδερμίδα μας. Έτσι λοιπόν εκτός από την κληρονομικότητα , υπάρχουν και κάποιες συνήθειες που κάνουν τα σημάδια του χρόνου να φανούν πιο γρήγορα και πιο έντονα.

Το κάπνισμα

Αυτή η συνήθεια βλάπτει την υγεία μας αλλά είναι επίσης αιτία της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας. Και αυτό συμβαίνει γιατί το κάπνισμα μειώνει την κυκλοφορία του αίματος και τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα να καθιστά την επιδερμίδα μας πιο επιρρεπής στη φυσική φθορά του χρόνου.

O ήλιος

Τα χάδια του ήλιου δεν είναι αθώα. Οι ακτίνες UVA και UVB καταστρέφουν σταδιακά το κολλαγόνο της επιδερμίδας και την αφυδατώνουν προκαλώντας καφέ κηλίδες και πρόωρες πρώτες γραμμές και ρυτίδες. Η ηλιοθεραπεία λοιπόν μπορεί να είναι χαλαρωτική αλλά πρέπει να γίνεται πάντα με μέτρο και με τη χρήση αντηλιακού. Τέλος, αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο μεταξύ 11.00 με 15.00.

Η κακή φροντίδα της επιδερμίδας

Μη ξανακοιμηθείτε με το μακιγιάζ και μην αμελήσετε ποτέ ξανά να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας. Μία σωστή, καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς που περιλαμβάνει καθαρισμό, τόνωση και σωστή ενυδάτωση είναι η καλύτερη ασπίδα ενάντια στο χρόνο.

Διαβάστε εδώ: Ένα βασικό tip για να μη σπάει το concealer

Η κακή διατροφή

Το ρητό «είμαστε ότι τρώμε» είναι αλήθεια. Εάν το διαιτολόγιο σας περιλαμβάνει υψηλά επίπεδα ζάχαρης, αλατιού και junk food αυτό σε βάθος χρόνου θα επηρεάσει και την κατάσταση της επιδερμίδας σας. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε μη ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό.

Το στρες

Όταν αγχωνόμαστε φαίνεται και στην επιδερμίδα μας. Το στρες μας γερνάει αφού τις περισσότερες φορές συνδυάζεται με προβλήματα όπως η αϋπνία, η κούραση και η κακή διάθεση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

Don't Miss