ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Το ευαίσθητο σημείο στο πρόσωπό μας που χρειάζεται extra περιποίηση


29 Αυγούστου 2018

kevin-laminto-608589-unsplash_1.jpg

Μέσα στα σημεία που πρέπει να περιποιηθούμε για να αποφύγουμε ανεπιθύμητες αντιδράσεις όπως ξηροδερμία και ξεφλούδισμα είναι και τα χείλη. 

Ποια από εμάς επιθυμεί ξεφλουδισμένα, ξηρά χείλη και επιπλέον πώς γίνεται να στρώσουμε το κραγιόν, αν τα χείλη μας δεν έχουν μεταξένια υφή;

Το πρώτο βήμα για απαλά χείλη δεν έχει να κάνει με την ενυδάτωση. Κανένα προϊόν δεν μπορεί να ενυδατώσει σε βάθος, αν αρχικά δεν έχει προηγηθεί η απολέπιση. Πρώτα κάνουμε ένα απαλό scrub, ιδανικά με μια παλιά μας οδοντόβουρτσα. Όταν το νεκρό δέρμα αφαιρεθεί, τότε προχωράμε με ενυδατικά lip balms ή ακόμα και φυσικά λάδια που ενυδατώνουν σε βάθος.

Στην αγορά υπάρχουν πλέον διαθέσιμα μια σειρά από καινοτόμα προϊόντα που αφορούν τη φροντίδα των χειλιών, πέρα από το βασικό και γνώριμο lip balm. Serum πλούσια σε ρετινόλη και καλλαγόνο που ενισχύουν την ενυδάτωση, με τη βοήθεια ισχυρών πεπτιδίων και πολλά ακόμη προϊόντα με πιο σκληρές φόρμουλες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ξηρασίας των χειλιών, σε βάθος.

Τέλος μην ξεχνάμε και φυσικές συνταγές που αφορούν την απολέπιση αλλά και την ενυδάτωση. Επιλέγουμε την κλασσική DIY συνταγή για scrub χειλιών που περιλαμβάνει μιάμιση κουταλιά μαύρη ζάχαρη και μία λάδι καρύδας. Κάνουμε απαλό μασάζ με μια παλιά οδοντόβουρτσα και στη συνέχεια ενυδατώνουμε με αμυγδαλέλαιο. Ένα φυσικό λάδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, που περιέχει ψευδάργυρο και θεραπεύει την ξηρότητα σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.