ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Οι κανόνες που ακολουθούν οι δερματολόγοι για τη φροντίδα της επιδερμίδας τους


CHRYSAD

20 Σεπτεμβρίου 2018

beckham_bwss18_0421.jpg

Οι δερματολόγοι είναι οι καλύτεροι φίλοι της επιδερμίδας μας. Είναι αυτοί που ξέρουν το καλύτερο για το δέρμα μας και σε εκείνους απευθυνόμαστε όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα. Τι κάνουν όμως άραγε οι ίδιοι και ποιους κανόνες περιποίησης ακολουθούν καθημερινά για υγιή, αψεγάδιαστη επιδερμίδα; Εμείς ψάξαμε, μάθαμε και έχουμε ήδη ξεκινήσει να ακολουθούμε τη ρουτίνα της φροντίδα τους.

  • Φορούν καθημερινά αντηλιακό

Σίγουρα ξέρετε πόσο σημαντικό είναι να προστατεύετε το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, πόσοι όμως από εσάς φοράτε αντηλιακό 365 μέρες το χρόνο; Όχι, τα σύννεφα δεν σας προστατεύουν, ούτε και το κρύο. Οι δερματολόγοι φορούν το αντηλιακό τους βρέξει-χιονίσει και το ανανεώνουν συχνά. Εσείς;

  • Καθαρίζουν σχολιαστικά το πρόσωπό τους

Οι δερματολόγοι ξέρουν πως οι δικαιολογίες «νυστάζω», «δεν προλαβαίνω», «βαριέμαι» είναι απλά δικαιολογίες όσον αφορά στον καθαρισμό της επιδερμίδας. Το ντεμακιγιάζ και το σχολαστικό πλύσιμο του προσώπου είναι αδιαπραγμάτευτα πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι, εκτός κι αν θέλετε να ξυπνήσετε με σπυράκια και φραγμένους πόρους.

  • Κάνουν απολέπιση

Η απολέπιση δεν είναι ένα περιττό βήμα στην περιποίησή σας, αφού βοηθά το δέρμα να αναπνεύσει, να καθαρίσει σε βάθος και να ανανεωθεί. Μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι απαραίτητη, ανάλογα πάντα με το είδος απολέπισης που θα επιλέξετε (χημική, με οξέα, με κόκκους, επαγγελματική κοκ).

  • Δεν ξεχνούν την ενυδατική τους

Πρωί και βράδυ ενυδατώνουν το δέρμα τους με ορούς και κρέμες και το ίδιο πρέπει να κάνετε και εσείς. Ναι, ακόμα κι αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα.

  • Πίνουν πολύ νερό

Η ενυδάτωση ξεκινάει εκ των έσω και όχι, απλώς η χρήση της κρέμας σας δεν είναι αρκετή για να έχετε υγιές, λαμπερό δέρμα.

  • Χρησιμοποιούν σωστά τα κατάλληλα προϊόντα

Εκτός από το να χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας (κανονική, λιπαρή, μεικτή, ξηρή, ευαίσθητη), θα πρέπει να ξέρετε και να τα χρησιμοποιείτε με τον σωστό τρόπο. Ξεκινάτε από τα λεπτόρρευστα (toner και serum) και συνεχίζετε με αυτά με την πιο «βαριά» υφή.

  • Δεν πειράζουν το δέρμα τους

Μαύρα στίγματα, σπυράκια ή οτιδήποτε άλλο εμφανίζεται στο δέρμα τους μένει ανέπαφο και καταπολεμάται με τα κατάλληλα προϊόντα. Γιατί αν πειράξετε ένα σπυράκι, το πιθανότερο είναι να το μολύνετε και να αφήσετε σημάδι που θα κάνει να φύγει πολύ καιρό. Σίγουρα πολύ παραπάνω από το αν το αφήνατε στην ησυχία του.

H #1 συνήθεια των Γαλλίδων που πρέπει να αποκτήσετε για αψεγάδιαστη επιδερμίδα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.