ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Μήπως τόσο καιρό εφαρμόζετε με λάθος τρόπο τα προϊόντα περιποίησης στην επιδερμίδα σας;


CHRYSAD

25 Σεπτεμβρίου 2018

balmain_bwss17_035.jpg

Ενυδατικές κρέμες προσώπου, κρέμες ματιών, σέρουμ, αντηλιακά, έλαια – το μπάνιο σας κατά πάσα πιθανότητα διαθέτει όλα αυτά τα προϊόντα και πολλά παραπάνω. Η αψεγάδιαστη επιδερμίδα απαιτεί φροντίδα, αλλά παραδεχτείτε το: πολλές φορές δεν τα χρησιμοποιείτε όλα. Αλλά ακόμα κι αν τα χρησιμοποιήσετε όλα, πολλές φορές δεν το κάνετε με τον τρόπο που πρέπει. Δυστυχώς το δέρμα δεν εκτιμάει την προσπάθεια και για να δείχνει τέλειο απαιτεί χρόνο και αφοσίωση, αφού η μη συστηματική ή σωστή εφαρμογή μειώνει κατά πολύ την αποτελεσματικότητα του κάθε προϊόντος. Επειδή ξέρουμε πόσο πολύ θέλετε να έχετε ένα πρόσωπο χωρίς καθόλου ψεγάδια, φροντίστε να ακολουθήσετε τον εξής «κανόνα»: η εφαρμογή των προϊόντων γίνεται από το πιο λεπτόρρευστο σε αυτό με την πιο πλούσια υφή.

Οι κανόνες που ακολουθούν οι δερματολόγοι για τη φροντίδα της επιδερμίδας τους

Έτσι, αφού έχετε καθαρίσει σχολαστικά το δέρμα σας από μακιγιάζ και ρύπους, πρώτο έρχεται το toner ή αλλιώς η λοσιόν. Ακολουθεί το σέρουμ και έπειτα εφαρμόζεται η κρέμα ματιών και η ενυδατική –ή κρέμα νυκτός το βράδυ- σε όλο το πρόσωπο.

Αν το δέρμα σας είναι ξηρό, μπορείτε τότε να απλώσετε από πάνω και ένα ειδικό έλαιο, το οποίο θα «σφραγίσει» όλα τα προηγούμενα επάνω στην επιδερμίδα σας. Πολύ σημαντικό: αφήνετε να περάσουν μερικά δευτερόλεπτα –ή και παραπάνω αν χρειάζεται- μεταξύ της εφαρμογής του κάθε προϊόντος, ώστε να προλάβει το δέρμα σας να το απορροφήσει.

Κατά τη διάρκεια της μέρας, η αντηλιακή σας κρέμα εφαρμόζεται μετά την ενυδατική και πριν το μακιγιάζ σας.

Το μυστικό των makeup artists για να μην φαίνεται ότι φοράτε foundation