ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να απαλλαχθείτε από τους μαύρους κύκλους, τις λεπτές ρυτίδες και τις σακούλες κάτω από τα μάτια μέσα σε λίγα μόλις λεπτά


3 Ιανουαρίου 2019

foto_skolarikoy_maria_jenny.jpg

Η περιοχή των ματιών αποτελεί όχι μόνο τον καθρέφτη της ηλικίας μας αλλά της διάθεσης και ψυχολογίας μας.

Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό άντρες και γυναίκες να δείχνουμε όσο αισθανόμαστε, χωρίς μαύρους κύκλους, σακούλες και λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια, παράγοντες που μας δείχνουν γερασμένους και κουρασμένους επηρεάζοντας μας αρνητικά σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας μας.

Ποιοι είναι οι παράγοντες που οδηγούν στο κουρασμένο βλέμμα;

  • Η κούραση
  • Η αφυδάτωση
  • Αλλεργίες
  • Η έλλειψη ύπνου
  • Η κληρονομικότητα
  • Η ρινική συμφόρηση
  • Το κάπνισμα
  • Η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών και καφεΐνης
  • Η χρήση αντισυλληπτικών
  • Η υπέρ έκθεση στον ήλιο
  • Η γήρανση

Πως θα απαλλαγείτε;

Ανάλογα με το αίτιο υπάρχει και η κατάλληλη θεραπεία.

Η αποτελεσματικότερη μη επεμβατική, επαναστατική μέθοδος για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων, αφορά στην εφαρμογή εξειδικευμένου λεπτόρρευστου υαλουρονικού οξέος κάτω από τα μάτια.

Σύμφωνα με την πλαστικό κυρία Μαρία Σκολαρίκου, ο κυριότερος λόγος που βλέπουμε πιο έντονα τους μαύρους κύκλους ή τις σακούλες κάτω από τα μάτια, είναι η εμφάνιση του λεγόμενου «tear trough», ενός είδους αύλακας ή πτυχής, που ξεκινάει από την έσω γωνία του ματιού και επεκτείνεται στο μάγουλο.

Τοποθετώντας εξειδικευμένο λεπτόρρευστο υαλουρονικό οξύ στην περιοχή αυτή το ανασηκώνουμε το δέρμα χωρίς να προκαλούμε πρήξιμο, χάριν στις ιδιότητες του υλικού μας. Ουσιαστικά, σύμφωνα με την πλαστικό κυρία Σκολαρίκου, «παίζουμε» με το φως το οποίο πλέον δεν αντανακλά στο εσωτερικό αυτής της αύλακας που πια έχουμε αποκαταστήσει. Έτσι, μετατρέπουμε μια κυρτότητα σε καμπυλότητα, δίνοντας ένα 3D effect που απομακρύνει τις σκιές .

Ποιά είναι η διαδικασία;

Η εφαρμογή αυτή είναι πολύ εξειδικευμένη, πραγματοποιείται στο ιατρείο μόνο από την πλαστικό και πάντα πρέπει να γίνεται από ιατρούς με εμπειρία και γνώση της ευαίσθητης ανατομίας της περιοχής.

Δεν υπάρχει αποθεραπεία, τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και διαρκούν από 6-12 μήνες ανάλογα με το περιστατικό, όπου και η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί καθώς το υαλουρονικό οξύ απορροφάται σταδιακά.

Μετά τη θεραπεία μπορεί να υπάρχει ήπια ερυθρότητα που σε λίγη ώρα υποχωρεί ή ελαφρά εκχύμωση (σπάνια), που και αυτή φεύγει σε 1-2 ημέρες.

Το βλέμμα μετατρέπεται σε πιο φρέσκο, νεανικό και λαμπερό ενώ σίγουρα η νέα όψη στο βλέμμα θα τονώσει την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία.

Από ποιά ηλικία μπορώ να κάνω αυτή τη θεραπεία; Απευθύνεται και σε άνδρες;

Πραγματικά η θεραπεία αυτή δεν έχει ηλικία ούτε φύλο!

Εφαρμόζεται σε άνδρες & γυναίκες από 25 ετών και άνω, που συνήθως λόγω κληρονομικότητας έχουν μαύρους κύκλους, ακόμα και σε ηλικίες που αγγίζουν ή ξεπερνούν τα 60 έτη. Όλοι μπορούν να επωφεληθούν με απόλυτη ασφάλεια από τη συγκεκριμένη τεχνική που εφαρμόζεται μέσα σε λίγα λεπτά στο χώρο του ιατρείου.

Φυσικά δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε ότι σε ορισμένους ασθενείς συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας με πιο σύνθετα προβλήματα της περιοχής, η άνω και κάτω βλεφαροπλαστική αποτελεί ιδανική λύση.

Με ποιό κριτήριο θα πρέπει να επιλέξω γιατρό;

Ο γιατρός που θα επιλέξετε για να εφαρμόσει τις παραπάνω τεχνικές έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα προκειμένου να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Είναι απαραίτητο όχι μόνο να υπάρχει η επιστημονική κατάρτιση αλλά και η σχετική εμπειρία του γιατρού που θα επιλέξουμε να πραγματοποιήσει τέτοιου τύπου επεμβάσεις είτε αυτές είναι χειρουργικές, είτε ενέσιμες.

Επιπλέον θα πρέπει να σας ενημερώσει σε βάθος για την τεχνική που θα επιλέξει, τα αναμενόμενα αποτελέσματα, τη διάρκεια τους, τις άμεσες και μακροπρόθεσμες παρενέργειες και φυσικά να λύσει όλες σας τις απορίες.

 

Μαρία Σκολαρίκου Πλαστικός χειρουργός, MD, FEBOPRAS, FDAFPRS

Αναγνωρισμένο μέλος του Specialist Registry of Plastic Surgery της Μ. Βρετανίας.

Fellow (πιστοποιημένο μέλος μετά από εξετάσεις) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πλαστικής Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής.

Fellow του Βρετανικού Συλλόγου Πλαστικής και Επανορθωτικής χειρουργικής.

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής.

Εξειδίκευση στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελβετία.

Facebook: Μαρία Σκολαρίκου, πλαστικός χειρουργός, plastic surgery

Instagram:skolarikou_plastic_surgery Twitter: @MariaSkolarikou

www.mariaskolarikou.com

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.