ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η αισθητικός μου: Κρυολιπόλυση – Μύθοι και αλήθειες


Ελένη Τσούτση

31 Ιανουαρίου 2019

kryopilopish.jpg

Θεραπεία με το Cool 4D

H κρυολιπόλυση είναι μια σύγχρονη μέθοδος για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, είναι ακόμα ένα μέσο που μας προσφέρει η τεχνολογία και η αισθητική ιατρική για να αντιμετωπίσουμε τα αισθητικά προβλήματα. Σε καμία περίπτωση δεν θα την χαρακτηρίζαμε ως μέθοδο αδυνατίσματος.

Σε ποιους απευθύνεται;

Απευθύνεται σε άτομα με φυσιολογικό βάρος που επιθυμούν να αντιμετωπίσουν σημεία τοπικής εναπόθεσης λίπους , όπως κοιλιά, γλουτοί, μέση κτλ, τα οποία δεν μπορούν να μειωθούν με γυμναστική και διατροφή και θέλουν να απαλλαγούν από αυτά με μη επεμβατικό τρόπο.

Μπορείτε να μας εξηγήσετε με ποιον τρόπο συμβαίνει αυτό;

H κρυολιπόλυση είναι μια μη επεμβατική μέθοδος εγκεκριμένη από τον οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων της Αμερικής. (FDA). Μακροχρόνιες μελέτες έχουν αποδείξει ότι όταν ένα λιποκύτταρο υποβληθεί σε ισχυρή ψύξη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα καταστρέφεται ελεγχόμενα και στην συνέχεια σταδιακά αποβάλλεται μέσω του λεμφικού συστήματος.

Πώς εφαρμόζεται η θεραπεία;

To μηχάνημα COOL 4D διαθέτει δύο κεφαλές που εφαρμόζονται στον λιπώδη ιστό με αναρρόφηση και τον φέρνουν μέσα στον ψυχρό θάλαμο των κεφαλών, όπου επιτυγχάνεται ισχυρή ψύξη έως -9ο C (ψύξη κεφαλής), που κατανέμεται ομοιόμορφα στην υπό θεραπεία περιοχή. Η δράση των κεφαλών είναι τρισδιάστατη (3D) και λειτουργεί σε 360 μοίρες επιφάνειας εφαρμογής, ώστε να μπορεί να επιτευχθεί ενιαία και συμμετρική μείωση του λίπους.

Μετά από πόσο καιρό από τη θεραπεία θα δω αποτελέσματα;

H διαφορά αρχίζει να φαίνεται μετά τις 20 πρώτες μέρες και το τελικό αποτέλεσμα μετά από τρείς μήνες. Η μείωση του τοπικού πάχους είναι εμφανή σε ποσοστά από 25-40%.

Είναι αρκετή μια θεραπεία;

Είναι αρκετή ώστε να δείτε ένα ορατό αποτέλεσμα μείωσης του τοπικού πάχους. Είναι όμως δυνατόν κι εφόσον επιθυμείτε μεγαλύτερη μείωση, να επαναλάβετε μια ακόμη συνεδρία, μετά το τέλος του 3μηνου.

Εάν έχω τοπικό λίπος σε περισσότερες από μια περιοχές μπορώ να κάνω ταυτόχρονα την κρυολιπόλυση;

Μπορεί να εφαρμοστεί η κρυολιπόλυση σε περισσότερες περιοχές ,όχι την ίδια μέρα, αλλά μετά από 3-4 μέρες ή μία εβδομάδα

Μια φίλη μου δεν είδε καμία διαφορά μετά την κρυολιπόλυση

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η κρυολιπόλυση δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος, αλλά μια μέθοδος αντιμετώπισης τοπικού πάχους. Για να έχουμε αποτελέσματα είναι σημαντικό, πρώτον ο χειριστής να κάνει προσεκτική επιλογή του περιστατικού και δεύτερον το συγκεκριμένο μηχάνημα να έχει τις προδιαγραφές και τις δυνατότητες για ένα σωστό αποτέλεσμα.

Είναι ασφαλής η μέθοδος Cool 4D – είναι μόνιμο το αποτέλεσμα;

Η μέθοδος COOL 4D είναι πιστοποιημένη και ασφαλής και βασίζεται σε μακροχρόνιες επιστημονικές μελέτες. Επίσης το αποτέλεσμα είναι μόνιμο όταν η θεραπεία εφαρμόζεται σωστά, δηλαδή ψύξη των κεφαλών στους - 9ο C (ψύξη κεφαλής), και η διάρκεια θεραπείας μια ώρα.

Είναι επώδυνη η θεραπεία;

Όχι δεν θα έλεγα ότι πονάει. Είναι αρκετά ανεκτή. Στα πρώτα 5 λεπτά αισθάνεστε ένα τράβηγμα και ελάχιστο πόνο που σε σύντομο χρονικό διάστημα εξαφανίζεται λόγω της ψύξης.

Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την αποθεραπεία;

Με την κρυολιπόλυση COOL 4D δεν χρειάζεται χρόνος αποθεραπείας, διότι δεν επηρεάζεται η γύρω περιοχή και μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στην καθημερινότητα σας.

Μαίρη Αργείτου, www.mariaargeitou.gr. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 674 2622.

Δείτε ακόμη:

5+1 celebrities μοιράζονται μικρά μυστικά ομορφιάς

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.