ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Μήπως κρύβεις μέσα σου μια Γιαπωνέζα;


Ελένη Τσούτση

12 Μαρτίου 2019

avon9556.jpg

Η σύγχρονη γυναίκα φαίνεται να γνωρίζει σήμερα καλύτερα από κάθε άλλη εποχή τι θέλει. Ξέρει ποια είναι, ξέρει τι αξίζει και έχει το θάρρος και την πυγμή να διεκδικεί, είτε πρόκειται για τη δουλειά της, είτε για την προσωπική της ζωή. Μία γυναίκα που βρίσκεται ανάμεσα στα 30 με 40 γνωρίζει τα beauty trends και ξέρει τι θέλει. Έχει αυτοπεποίθηση και θέλει η επιδερμίδα της να είναι αψεγάδιαστη ακόμη και χωρίς μακιγιάζ. Αν και εσείς συγκεντρώνετε όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά τότε ανήκετε, όπως κι εγώ στη κατηγορία της « Γυναίκας Mission Y» καθώς σας αντιπροσωπεύουν πλήρως όλα τα παραπάνω και κυρίως το γεγονός ότι θέλουμε να νιώθουμε την επιδερμίδα μας όμορφη και λαμπερή, χωρίς μακιγιάζ.

Η νέα φιλοσοφία ομορφιάς έρχεται από την Ανατολή και ειδικότερα από την Ιαπωνία για να μας διδάξει όλα τα μυστικά που αφορούν στην περιποίηση της επιδερμίδας. δεν είναι τυχαίο ότι για τις Γιαπωνέζες η διαδικασία του skincare είναι ένα τελετουργικό που ακολουθούν με αφοσίωση και ευχαρίστηση, καθώς θέλουν το δέρμα τους να είναι αψεγάδιαστο και να εκπέμπει νεανική φρεσκάδα. Οι ίδιες, μάλιστα, αντλούν έμπνευση από τις πανάρχαιες παραδόσεις ομορφιάς της χώρας τους και χρησιμοποιούν προσεγμένες τεχνικές που εφαρμόζουν για τα προϊόντα ομορφιάς.

Η Avon παρουσιάζει τη σειρά περιποίησης MISSION που αποτελείται από τη Mission Y και τη Mission Eclat.

MISSION Y. Η σύνθεση των προϊόντων είναι ιδιαίτερα μελετημένη, αφού περιέχουν ένα συστατικό άμεσα συνδεδεμένο με μια πανάρχαια Ιαπωνική ιεροτελεστία - την παραγωγή του Sake η οποία, ακόμα και σήμερα, γίνεται σε μεγάλο βαθμό χειροποίητα. Πιο συγκεκριμένα, τα προϊόντα της σειράς Mission Y περιλαμβάνουν εκχύλισμα ζυμομυκήτων και φυσικά συστατικά που έχουν υποστεί ζύμωση για τη παρασκευή του διάσημου ιαπωνικού ποτού. Έτσι, δημιουργήθηκε μια νέα κατηγορία καλλυντικών, τα fermented cosmetics. Το εντυπωσιακό είναι ότι το προβιοτικό συστατικό που περιέχουν, ενυδατώνει και βελτιώνει το χρώμα, τον τόνο και την υφή της επιδερμίδας

Διαβάζοντας για την τελετουργία που ακολουθούν οι Γιαπωνέζες στη skincare routine τους, αλλά βλέποντας και την τέλεια όψη της επιδερμίδας τους, αποφάσισα και εγώ να υιοθετήσω τα βήματα που ακολουθούν για την περιποίηση της επιδερμίδας μου. Άλλωστε το skincare layering γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως να το πετύχουν. To skincare layering είναι η φροντίδα που γίνεται σε πολλά επίπεδα - δηλαδή η εφαρμογή του ενός προϊόντος μετά το άλλο. Οι περισσότερες γυναίκες πλένουν απλά το πρόσωπό τους και έπειτα βάζουν την ενυδατική τους κρέμα. Οι Γιαπωνέζες όμως ακολουθούν περισσότερα βήματα για την καθημερινή τους περιποίηση, σαν να είναι μια μικρή ιεροτελεστία για εκείνες, καθώς επιθυμούν να έχουν λείο και καθαρό δέρμα μακροπρόθεσμα. Η ιδιαίτερη αφοσίωση που δείχνουν στη φροντίδα της επιδερμίδας τους έχει εμπνεύσει πολλές γυναίκες που μιμούνται το τρόπο εφαρμογής των προϊόντων - φυσικά και εμένα!

Ποια είναι, λοιπόν, τα βήματα που ακολουθώ;

#Step 1: Καθαρισμός

Με βάση τη ρουτίνα που ακολουθούν οι Γιαπωνέζες, το πρώτο βήμα στον καθαρισμό του προσώπου μου, είναι το να απομακρύνω του ρύπους με το Mission Y Cleansing Foam, το οποίο παράλληλα τονώνει την επιδερμίδα μου. Καθαρίζω το πρόσωπό μου με τον αφρό, κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις και ξεβγάζω με ένα βρεγμένο βαμβάκι.Να σημειώσουμε ότι για τις Γιαπωνέζες ο καθαρισμός και το ντεμακιγιάζ ειναι διαφορετικά βήματα. Ο καθαρισμός γίνεται σε επιδερμίδα στην οποία έχει ήδη αφαιρεθεί το μακιγιάζ. Να σημειώσουμε ότι για τις Γιαπωνέζες ο καθαρισμός και το ντεμακιγιάζ ειναι διαφορετικά βήματα. Ο καθαρισμός γίνεται σε επιδερμίδα στην οποία έχει ήδη αφαιρεθεί το μακιγιάζ.

#Step 2: Ενυδάτωση

Έχοντας πλέον απομακρύνει τους ρύπους που δεν αφήνουν την επιδερμίδα μου να αναπνέει και ενώ την αισθάνομαι ήδη καθαρή, προχωρώ στο επόμενο βήμα για να της χαρίσω την υγρασία που χρειάζεται με την Mission Y Intensive Moisture Lotion – που προσφέρει εντατική ενυδάτωση μέχρι τις βαθύτερες στιβάδες του δέρματός μου. Βάζω λίγες σταγόνες στη παλάμη μου και εφαρμόζω το προϊόν με ταμποναριστές κινήσεις στο πρόσωπο, χωρίς φυσικά να ξεχνάω το λαιμό.

#Step 3: Θρέψη

Συνεχίζοντας το skincare layering, το τρίτο βήμα είναι η θρέψη και σε αυτό με βοηθάει η Mission Y Concentrated Milk. Τρίβω απαλά με τα δάχτυλά μου μια μικρή ποσότητα, ώστε να πάρει τη θερμοκρασία του σώματος και εφαρμόζω το προϊόν σε όλο μου το πρόσωπο. Και πάλι δεν ξεχνώ το λαιμό.

#Step 4: Προστασία

Το τελευταίο και πλέον σημαντικό βήμα που ακολουθώ είναι να εφαρμόσω την κρέμα Mission Y Nourishing Day and Night Cream. Αφού εφαρμόσω μια μικρή ποσότητα κρέμας, κάνοντας απαλό μασάζ σε όλο μου το πρόσωπο και το λαιμό απολαμβάνω την ολοκλήρωση της περιποίησής μου και ανυπομονώ να δω τα αποτελέσματα στο δέρμα μου.

Κάθε μέρα, όταν ολοκληρώνω το δικό μου beauty mission, νιώθω ότι προσέφερα στην επιδερμίδα μου όλα όσα της αξίζουν. Αυτή η φιλοσοφία ομορφιάς που προέρχεται από την Ασία πραγματικά με μύησε σε μία νέα ρουτίνα περιποίησης που με χαλαρώνει αλλά, το πιο σημαντικό για μένα, αφήνει την επιδερμίδα μου πιο βελούδινη και λαμπερή από ποτέ. Ακολουθήστε και εσείς αυτόν τον παραδοσιακό τρόπο περιποίησης και απολαύστε την ορατή διαφορά στο δέρμα σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σειρά Mission Y, επισκεφθείτε το missionrituals.gr

Photo credits: Μυρτώ Τσίναλη

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.