ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Tips για να αποφύγετε τις κηλίδες που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο


Ελένη Τσούτση

3 Ιουνίου 2019

jose-marti.jpg

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι ένα όνειρο που όλο και περισσότερο πλησιάζει. Θάλασσα, ηρεμία, ηλιοθεραπεία και το πολυπόθητο χρυσαφένιο μαύρισμα!

Για αυτό το μαύρισμα πάντα γίνεται μεγάλη κουβέντα και εμείς είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε για το πώς μπορείτε προστατευτείτε αποτελεσματικά από τη βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου και μαζί να αποκτήσετε το μαύρισμα που τόσο αγαπάτε!

Χωρίς αμφιβολία το ζητούμενο όλων μας το καλοκαίρι είναι να αποκτήσουμε την τέλεια χρυσαφένια επιδερμίδα χωρίς σημάδια. Η υπερβολική έκθεση όμως στον ήλιο χωρίς τη κατάλληλη αντιηλιακή προστασία μπορεί μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο δέρμα μας ενώ αργά ή γρήγορα θα κάνουν την εμφάνισή τους στίγματα, σκούρες κηλίδες ή ανομοιομορφία.

Πώς προκαλούνται όμως οι σκούρες κηλίδες;

Οι επιστήμονες ονομάζουν τις σκούρες κηλίδες, «ηλιακή φακή». H πολύωρη παραμονή κάτω από τον ήλιο δημιουργεί στον οργανισμό αύξηση της παραγωγής μελανίνης, δηλαδή της χρωστικής ουσίας που προστατεύει την επιδερμίδα ενάντια στις βλαβερές επιπτώσεις της ακτινοβολίας UV. Οι σκούρες κηλίδες δημιουργούνται όταν τα συσσωματώματα της μελανίνης ενώνονται μεταξύ τους. Παρόλο που δεν είναι επιβλαβείς για την επιδερμίδα, αυτές οι σκούρες κηλίδες εμφανίζονται συνήθως από τα 40 και μετά, που αρχίζουν να εμφανίζονται και άλλα σημάδια από την ακτινοβολία του ήλιου.

Η προστασία λοιπόν κρίνεται απαραίτητη και η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση για να αποφύγετε τυχόν σημάδια στο μέλλον.

Πρώτά από όλα, για να αποφύγετε τις κηλίδες οφείλετε να επιλέξετε τη κατάλληλη αντηλιακή κρέμα για κηλίδες για εσάς ανάλογα με το τύπο της επιδερμίδας σας. Τα αντηλιακά με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας, SPF 50+, απευθύνονται στις πολύ ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Τα αντηλιακά με δείκτη προστασίας SPF 30 απευθύνονται σε ανοιχτές έως κανονικές, ενώ το SPF 15 είναι ιδανικό για τα σκούρα δέρματα. Βέβαια, εκτός από το να προμηθευτείτε το σωστό αντηλιακό θα πρέπει να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του αρκετές φορές μέσα στη μέρα. Ακόμη, είναι σημαντικό να φοράτε αντηλιακό όλο το χρόνο καθώς οι ακτίνες UVA είναι το ίδιο επιβλαβής.

Tips:

  • Για να βρείτε το σωστό δείκτη προστασίας μπορείτε να πολλαπλασιάσετε το SPF σας με τον χρόνο που η επιδερμίδα σας να αρχίσει να εμφανίζει σημάδια από την έκθεση στον ήλιο· αυτός είναι ένα καλό δείγμα για το πότε πρέπει να επαναλάβετε την εφαρμογή του αντιηλιακού σας.
  • Αφού απολαύσετε τις βουτιές σας και βγείτε από τη θάλασσα θα πρέπει να εφαρμόσετε και πάλι το αντηλιακό σας!

Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τις διακοπές και το μαύρισμα αλλά θα πρέπει να αρχίσουμε όλοι να το συνδυάζουμε και με τη προστασία από τον ήλιο, γιατί όλοι μας θέλουμε να μεγαλώνουμε όμορφα χωρίς όμως σημάδια!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.