ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η αισθητικός μου: Κυτταρίτιδα ο διαχρονικός εχθρός του γυναικείου σώματος


13 Μαΐου 2019

juliette-leufke-1077364-unsplash.jpg

Για να την αντιμετωπίσουμε είναι απαραίτητο να την γνωρίσουμε καλύτερα και να μάθουμε τι την προκαλεί. Η κυτταρίτιδα είναι ένα μη φλεγμονώδες εκφυλιστικό φαινόμενο που προκαλεί αλλοιώσεις στον υποδόριο συνδετικό ιστό και στην επιδερμίδα με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ανώμαλη όψη κυματισμού στην επιφάνεια του δέρματος, την γνωστή εικόνα που ονομάζεται φλούδα πορτοκαλιού.

Τι την προκαλεί: Είναι ποικίλα τα αίτια δημιουργίας της κυτταρίτιδας. Είναι ένα ορμονοεξαρτώμενο φαινόμενο , γι’ αυτό και εμφανίζεται μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας του ορμονικού συστήματος της γυναίκας καθώς επίσης και σε διάφορες αλλαγές του κύκλου της όπως πχ. Εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση. Άλλες αιτίες είναι διαταραχές στον μεταβολισμό, κακή κυκλοφορία αίματος και λέμφου, κακή διατροφή, στρες, κάπνισμα, αλκοόλ, κακός ύπνος, που έχουν ως αποτέλεσμα την κατακράτηση νερού και τοξινών στον οργανισμό.

Γίνεται λοιπόν σαφές ότι για να αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα πρέπει να νουθετήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής γιατί δεν είναι υπόθεση ενός μηνός πριν βγούμε στην παραλία. Άρα εμπλουτίζουμε την διατροφή μας με τροφές που περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αποβολή των τοξινών όπως μπανάνες και μάνγκο, που τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος , γκρέιπ φρούτ , τομάτες, μήλα ,σπανάκι και αβοκάντο, μούρα και τροφές που διευκολύνουν την αποβολή των τοξινών όπως σπαράγγια, σέλινο, μαϊντανό, μπρόκολο, πρωτεΐνες πλούσιες σε Ω3 λιπαρά όπως λιπαρά ψάρια( σολομός, σαρδέλες κτλ.) και ξηρούς καρπούς (καρύδια και αμύγδαλα), καθώς επίσης και ωμές φρέσκιες σαλάτες.

Δεν είναι απαραίτητα συνδεδεμένη με την παχυσαρκία, είναι κάτι που συναντάμε και σε αδύνατες γυναίκες.

Συνήθειες που πρέπει να αποφεύγονται είναι:

1ον και βασικό η κατανάλωση της ζάχαρης. Η ζάχαρη είναι ο μεγάλος εχθρός του οργανισμούς και κυρίως του δερματος

2ον το κάπνισμα προκαλεί σπασμό των αγγείων και άρα μπλοκάρει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου

3ον τα τυποποιημένα τρόφιμα που περιέχουν συντηρητικά και trans λιπαρά, fast food, γλυκά, πατατάκια, καθώς και το αλάτι που συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών στον οργανισμό

Βάλτε στην ζωή σας το περπάτημα και την άσκηση όσο είναι δυνατόν!.

Θεραπείες για την γρήγορη αντιμετώπιση του προβλήματος

Ο νούμερο 1 σύμμαχος στον αγώνα κατά της κυτταρίτιδας είναι το LPG το ενδοδερμικό μασάζ. Βοηθάει στην τόνωση της λεμφικής κυκλοφορίας άρα στην αποτοξίνωση, καθώς επίσης και στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους. Με λίγα λόγια είναι το μέσον που ανώδυνα και απολαυστικά δίνει ένα αποτέλεσμα σμίλευσης του σώματος (σωματογλυπτική)

Άλλο μέσο είναι οι ραδιοσυχνότητες( μονοπολική και διπολική ταυτόχρονα) που βοηθούν τόσο στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας όσο και στην επιδερμική χαλάρωση.

Η κρυολιπόλυση είναι ένα άλλο μέσο που βοηθάει στην απώλεια του τοπικού πάχους και ο συνδυασμός LPG , ραδιοσυχνοτήτων και κρυολιπόλυσης μας δίνει ανάλογα την περίπτωση το ιδανικό αποτέλεσμα.

Ένα βοηθητικό ρόλο θα παίξει η χρήση κάποιων ειδικών προϊόντων που αν εφαρμόζονται συστηματικά θα συμβάλλουν στο να έχουμε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Μαίρη Αργείτου www.mariaargeitou.gr Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-6742622

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.