ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

3+1 λάθη που πρέπει να αποφύγετε στο ντους για να αποκτήσετε μεταξένια επιδερμίδα


Ελένη Τσούτση

24 Ιουλίου 2019

3+1 λάθη που πρέπει να αποφύγετε στο ντους για να αποκτήσετε μεταξένια επιδερμίδα

Το μπάνιο ή το ντουζ εκτός από μία χαλαρωτική διαδικασία που όλες μας απολαμβάνουμε αφού αφήνουμε για λίγο το στρες της ημέρας και εστιάζουμε στην περιποίηση της επιδερμίδας μας. Βέβαια, υπάρχουν ορισμένα, μάλλον συνηθισμένα, λάθη που ίσως κάνετε στο ντους σας και πρέπει να αλλάξετε asap ώστε να αποκτήσετε την μεταξένια επιδερμίδα που ονειρεύεστε.

jenny.gr

Ποια είναι αυτά;

1.Το πολύ καυτό νερό

To καυτό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα και απορροφά τα φυσικά έλαια που βρίσκονται στην επιφάνεια. Γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό μετά το καυτό ντουζ να νιώθετε μία έντονη φαγούρα.

2. Δεν πλένεστε με την σωστή σειρά

Είναι σημαντικό να λούζεστε πρώτα τα μαλλιά σας δύο φορές, μετά να χρησιμοποιείτε την μαλακτική κρέμα και στο τέλος να φροντίζετε να καθαρίζετε κατάλληλα και το υπόλοιπο σώμα. Επίσης, επειδή μερικές φορές βιάζεστε αφήνετε την μαλακτική κρέμα στα μαλλιά σας να δράσει και πλένετε το σώμα σας – λάθος! Αυτό προκαλεί ακμή στην πλάτη και στους ώμους, καθώς δεν αφήνει τους πόρους να αναπνεύσουν λόγω της κρέμας που πέφτει στο υπόλοιπο σώμα.

3. Δεν κρατάτε αρκετή ώρα το σαμπουάν στα μαλλιά σας

Δεν φτάνει μόνο να κάνετε αφρό και να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας. Το σαμπουάν για να δράσει είναι απαραίτητο να το αφήσετε για λίγο έτσι ώστε για να έχετε υγιή μαλλιά κάθε φορά. Μην ξεχνάτε να κάνετε απαλό μασάζ για 2 με 3 λεπτά και στα δυο λουσίματα.

4.Χρησιμοποιείτε λάθος αφρόλουτρα

Πρέπει όταν κάνετε μπάνιο ή ντουζ να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα αφρόλουτρα για να δώσετε στο σώμα σας αυτό που χρειάζεται. Έχετε ξηρή επιδερμίδα; Πρέπει να κάνετε απολέπιση; Θέλετε να μυρίζετε ωραία για περισσότερη ώρα αφού βγείτε από το ντουζ; Αναζητήστε τι είναι αυτό που θέλετε περισσότερο και επιλέξτε το κατάλληλο αφρόλουτρο.

jenny.gr

Grown Alchemist - Body cleanser

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.